Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Tarragoni,

Svečano otvorene Mediteranske igre, hrvatsku zastavu nosio Glasnović

Josip Glasnović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.06.2018.
u 08:31

Španjolski kralj Felipe VI., premijer Pedro Sanchez i katalonski predsjednik Quim Torra u prvom su zajedničkom nastupu proglasili Igre otvorenima.

Svečanim mimohodom sportašica i sportaša iz 26 država sudionica u petak su na stadionu Nou Estadi de Tarragona u Tarragoni otvorene XVIII. Mediteranske igre.

Španjolski kralj Felipe VI., premijer Pedro Sanchez i katalonski predsjednik Quim Torra u prvom su zajedničkom nastupu proglasili Igre otvorenima. Od 22. lipnja do 1. srpnja u 33 sporta i sportske discipline za odličja će se boriti 3.622 sportaša i sportašice, a među njima i 99 s hrvatskim grbom.

 Hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja MI nosio je Josip Glasnović, zlatni olimpijski strijelac iz Rio de Janeira, a u mimohodu je nastupalo tridesetak sportaša i članova Misije HOO-a.

Inače, 22. lipnja je bio i prvi natjecateljski dan, a za Hrvatsku led su probili streličari, Matija Mihalić i Alen Remar. Prema riječima trenera Nenada Mihalića, unatoč pojačanom vjetru, prvi dan je bio rezultatski solidan. Streličari nastavljaju svoj kvalifikacijski put u subotu, a pridružit će im se naši predstavnici iz još osam sportova - boćanja, kajaka, karatea, odbojke (muški i žene), plivanja, rukometa i triatlona. 

>> Pogledajte i video što su hrvatski navijači iz Nižnji Novgoroda poručili Daliću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije