Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELJA

Sve je spremno za najveći nogometni derbi! El Clásico će biti ključan u utrci za naslov

24.02.2020.
u 13:05

Nije samo tijesno na tablici, nego i u povijesti El Clásica. Od 243 utakmice Barcelona je slavila u 96, Real u samo jednoj manje, 95, dok su 52 utakmice završile bez pobjednika

Imamo pregršt razloga za uzbuđenje i nervozu pred novi El Clásico koji nas čeka ove nedjelje s početkom u 21 sat. Prvi put nakon dugo vremena najpopularniji nogometni derbi svijeta mogao bi biti ključan u utrci za naslov, a nogometna javnost očekivala je da će pred 244. natjecateljsko izdanje sraza Real Madrida i Barcelone madridski sastav biti na vrhu Primere.

Međutim, kraljevi su si u subotu navečer protiv Levantea zakomplicirali život upisavši prvi ligaški poraz još od listopada prošle godine kad ih je s 1:0 pobijedila Mallorca.

Sastav iz Valencije uspio je izdržati nalete i prilike Modrića, Benzeme, Casemira i Hazarda koji se ozlijedio već u drugoj utakmici nakon tromjesečne stanke i vrlo je izgledno da će propustiti strahovito važan ogled. Mislio je Zidane da će to biti najlošija vijest za njega, no zatim se ukazao Morales koji je nakon pola godine posta sjajno zabio za konačnih 1:0 i šokirao kraljeve.

A neočekivani golgeterski post sa stilom je završio i Lionel Messi. Nakon 398 minuta čekanja na pogodak, Argentinac je Eibaru u pobjedi 5:0 “uvalio” četiri i tako omogućio Barceloni povratak na vrh ljestvice, s dva boda prednosti nad Realom.

Nije samo tijesno na tablici, nego i u povijesti El Clásica. Od 243 utakmice Barcelona je slavila u 96, Real u samo jednoj manje, 95, dok su 52 utakmice završile bez pobjednika. Zidaneu na Bernabeuu treba “izjednačujuća” pobjeda jer jedino tada se vraća na vrh. Podsjetimo, posljednji Clásico završio je bez pogodaka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije