Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stadion postao bolnica

Sve je izglednije da se US Open neće igrati u New Yorku

Teniski centar Billie Jean King
Foto: Reutes/PIXSELL
1/2
25.04.2020.
u 10:38

Indian Wells je sposoban organizirati Grand Slam turnir i mislim da je to u ovom trenutku najbolja opcija. Treba učiniti sve da spasimo tenisku sezonu, kaže Larry Ellison, vlasnik turnira u Indian Wellsu

Wimbledon je otkazan (prvi put nakon Drugog svjetskog rata), Roland Garros je odgođen za jesen (po još jednom pomaknut), a sada je izglednije da je i četvrti Grand Slam turnir sezone (u regularnim godinama) US Open pod velikim upitnikom.

Njegov je termin od 31. kolovoza do 13. rujna, relativno je to još daleko, ali problem je u tome da se on održava u New Yorku, središtu pandemije koronavirusa u SAD-u. Dapače, teniski centar Billie Jean King postao je privremena bolnica, u jednom njegovu dijelu nalaze se beskućnici, a na nekima od terena svakodnevno se dijele besplatni obroci.

Teret je to s kojim se organizatori US Opena sve teže nose, pa su u Američkom teniskom savezu izašli s prijedlogom da se US Open iznimno ove godine preseli u Indian Wells (Kalifornija), koji je puno manji i izoliraniji grad od New Yorka.

Terene i ostalu infrastrukturu ima, jer kao što se zna u njemu se također održava jaki dvotjedni turnir kojemu mnogi tepaju da je "peti Grand Slam turnir sezone". Bio je to ove godine i prvi turnir koji je otkazan zbog koronavirusa.

- Indian Wells je sposoban organizirati Grand Slam turnir i mislim da je to u ovom trenutku najbolja opcija. Treba učiniti sve da pokušamo spasiti tenisku sezonu jer je sve izvjesnije da se u New Yorku neće moći igrati - istaknuo je Larry Ellison, vlasnik turnira u Indian Wellsu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
00:09 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:06 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije