Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi napadači

Svaki je centarfor zabio po pet pogodaka

09.12.2018.
u 13:10

A Austrijom sam imao problema zbog malog kadra igrača - kaže Bjelica

Zaprešićki Inter ima Komnena Andrića; srpski napadač sjajno se snašao u ovom klubu i s osam pogodaka u HNL bori se za naslov najboljeg strijelca 1. HNL-a. Dečku svaka čast, u objektivnoj slabašnoj momčadi zabiti toliko pogodaka nije nimalo lako.

Andrić na listi strijelaca HNL-a bježi napadačima Dinama, nitko u maksimirskom klubu nije zabio više od pet. No, kad svaki od trojice napadača zabije po pet, onda ni njihov učinak nije nimalo loš.

>> Pogledajte što Luka Modrić govorio prije deset godina

Za činjenicu da se trenutačno ni jedan plavi napadač ne bori za najboljeg strijelca lige “kriv” je trener Nenad Bjelica. Znano je da trener plavih puno rotira svoju momčad, a od te svoje politike nije odstupio ni kad je o napadačima riječ.

Rotacije donijele sjajan rezultat

Tako minutažu dijele Mario Gavranović, koji je ove sezone u svim natjecanjima imao i najveću minutažu (1540 minuta i osam pogodaka, od toga pet u HNL-u), a manju su imali Mario Budimir (855 minuta, osam golova, pet u HNL-u) i Bruno Petković (814 minuta, šest golova, pet u ligi).

No, da se ne bi krivo shvatilo, sve te rotacije, kako napadača tako i svih ostalih igrača po svim pozicijama, Bjelici i Dinamu donijele su sjajan rezultat. Godinama smo razgovarali s trenerima Dinama koji su uvijek imali isti problem, momčad bi u listopadu i studenom ozbiljno padala u formi i snazi jer je rano počinjala sezonu i tempirala formu za početak europskih kvalifikacija.

Bjelica je napravio drukčije, s velikim kadrom koji koristi nitko nije umoran, nitko nije ozbiljnije individualno, a pogotovu ne kolektivno, pao u formi.

Petković je bio junak

– Iskusio sam u bečkoj Austriji takve probleme, kad smo imali puno utakmica u jesenskom dijelu sezone, a premali kadar. Dobro smo gurali u Europi, ali smo imali velikih problema u domaćem prvenstvu. Ne može se tako duga sezona izgurati kvalitetno s 13, 14 igrača – objasnio nam je Bjelica svoj veliki kadar i brojne rotacije.

1/9

Uza sve to, u tako velikom kadru nismo zamijetili nezadovoljstvo, naravno da ima onih koji su igrali prilično malo, svi bi, pak, igrači htjeli igrati što više, ali na terenu se vidi da Dinamo ima zajedništvo, da ima momčadsku igru s kojom je lomio suparnike, da ima disciplinu i odgovornost, a sve to ne bi moglo biti tako da ima nezadovoljstva.

Dinamo će danas u Zaprešiću tražiti novu pobjedu, jesenski naslov prvaka već ima u džepu. Vidjet ćemo s kakvim će napadačkim snagama ovaj put krenuti Bjelica. Budimir je imao manjih problema i on bi mogao ostati na tribini, a u konkurenciji su Gavranović i Petković.

U ludoj utakmici u Maksimiru, u prvoj četvrtini prvenstva Dinamo je slavio 5:3. Naravno da je jedan od ta tri Interova zabio Andrić, ali junak utakmice bio je Bruno Petković, izborio je jedanaesterac koji je Budimir pretvorio u pogodak, a onda i sam zabio dva gola.

Sigurno će Bjelica voditi računa o tome da do kraja sezone ima još dvije važne utakmice, dolaze mu Andrelecht u Europskoj ligi, u tom susretu pred, očekuje se, puno gledatelja pobjedom žele zaključiti igranje u skupini, a onda još dolazi i Hajduk.

Ima i nekoliko igrača sa po dva žuta kartona, ali Bjelica tvrdi da neće kalkulirati zbog derbija sa Splićanima i zbog toga čuvati igrače u današnjem susretu. Osim Budimira, manjih tegoba imaju Ademi i Marko Marin, a Lovro Majer još nije spreman za ulazak u kadar.

Komentara 1

KA
kajinx
15:41 09.12.2018.

Sad će Bjelicu progoniti kao i Mamića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije