Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko prodaje broncu?

'Svake godine nude mi 20.000 eura za broncu sa SP-a 1998.'

Vatreni iz '98.
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/8
20.11.2018.
u 10:33

Početna cijena medalje je 7500 eura, a aukcija će se održati 7. i 8. prosinca

U ponudi aukcijske kuće koja prodaje na platformi The Saleroom, među ostalim, našla se i brončana medalja koju su vatreni osvojili 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. U opisu aukcijskog predmeta stoji da se jamči autentičnost te se navodi da postoji samo 30 kopija te medalje. Početna cijena medalje je 7500 eura, a aukcija će se održati 7. i 8. prosinca.

Ćiro: Prodao bih za veliku lovu

Za komentar te vijesti okrenuli smo broj arhitekta uspjeha iz Francuske, “trenera svih trenera” Miroslava Ćire Blaževića.

– Ne vjerujem da bi netko od mojih igrača to dao na prodaju jer su svi dobro situirani. Možda je ukradeno, ali nikad se ne zna. Nisam još čuo za ovu vijest, ali sigurno je da neće ostati anonimno, takve se stvari uvijek saznaju – rekao je Ćiro koji dodaje da u nedavnoj provali u njegov stan lopovi nisu ukrali medalju.

– Da se ne lažemo, sve ima svoju cijenu, tako da bih je i ja prodao za dobre novce – iskren je bio Ćiro.

Foto: Robert Belošević/Pixsell

Današnji izbornik Zlatko Dalić na pitanje je li čuo da se medalja prodaje samo je slegnuo ramenima, a onda uz smiješak dodao:

– Neka se skupi njih 30 pa da vidimo kome nedostaje medalja – rekao je Dalić po povratku iz Londona.

Jedan od igrača koji se okitio tom broncom nasmijao se kad smo mu rekli da se prodaje medalja, ali onda se i uozbiljio.

– Kad razmislim, pa ja i ne znam gdje mi je ta medalja, možda prodaju moju. Morat ću provjeriti. Ne znam tko bi mogao prodavati medalju, ne mora značiti da je prodaje netko od igrača. Uostalom, možda ju je netko i izgubio, možda i ne zna da je nema, možda je ukradena, tko to može znati – kazao je Dario Šimić i otkrio u kojem bi slučaju on prodao svoju medalju:

– U slučaju da nemamo za hranu ili da mi je dijete bolesno i da mi je potreban novac za liječenje.

Liječnik reprezentacije Boris Nemec kaže da ne vjeruje da netko iz te reprezentacije prodaje medalju:

– Naravno da ne bih prodao, ta mi medalja puno znači, veže me uz te emocije iz Francuske. Ma ne vjerujem da bi netko od živih prodao, možda prodaje netko tko ju je dobio u nasljedstvo, ili je ukradena. Čujem da je početna cijena 7500 eura, ja ne mogu razmišljati o tome, ali tko zna, kad čovjek nema novca, kad je u teškoj situaciji – kazao nam je Nemec.

Tironi: Nude mi 20.000 eura

U Blaževićevu stručnom stožeru bio je i Ivan Katalinić.

– Prodajem li medalju, jeste li ludi? Ma nema te situacije u kojoj bih je prodao, to je uspomena na Svjetsko prvenstvo, cijeli život sam sportaš, a ta je medalja vrh. Kad bih je morao prodati, to bi bilo dno dna – veli Katalinić.

Foto: screenshot/facebook

- Znam gdje je moja medalja i ne prodajem ju. Ne znam tko bi prodavao, to zna samo onaj koji su, nekome je to svetinja, a možda nekome samo komad metala, to je individualno - kaže Mario Stanić.

- Što, netko prodaje medalju? Idem provjeriti da li mi ju netko nije ukrao - kazao je Igor Štimac pa se javio:

- Tu je, ja sam ju obećao dati u splitski sportski muzej. Ali, tko bi to prodavao? Stvarno ne znam, osim ako se netko nije našao u problemima.

Medalju je dobio i danas nažalost pokojni Darko Tironi, koji je tada bio glasnogovornik.

– Križajte me, nisam taj, evo gledam tu medalju iznad svog kreveta. I mogao sam je prodati za puno više. Jedan Hrvat iz Australije svake godine u prosincu nudi mi 20.000 eura, baš se svake godine javi da me podsjeti i kaže da će, ako mi netko ponudi više, a odlučim prodati, on dati još više od te ponude – kazao je Darkov sin Hrvoje.

>> Pogledajte i što je Dalić rekao po povratku iz Engleske

Komentara 9

SI
Sirmen80
11:01 20.11.2018.

Kak to da još vlada nije uručila odličja Sanaderu, Todoriću,Mamiću jer su im rezultati vrhunski.

Avatar Castro
Castro
11:36 20.11.2018.

Ja mislim da suker prodaje medalju....treba mu lova za novi Stadion...ili za jamcevinu ...za frenda ..

NE
neboiznadzagreba
13:06 20.11.2018.

Medalju prodaje onaj tko ju je i zaslužio, ostalo nije naša briga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije