Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Šurjak: Današnjim je igračima na prvome mjestu novac, a ne klub

23.05.2018.
u 16:23

Hajduk i Dinamo ove će godine, na vinkovačkom stadionu, sedmi put od neovisnosti Hrvatske međusobno igrati u finalu Kupa (19 sati)

Još jedna bitka za famozno Rabuzinovo “Sunce” spojila je dva najveća hrvatska kluba. Hajduk i Dinamo ove će godine, na vinkovačkom stadionu, sedmi put od neovisnosti Hrvatske međusobno igrati u finalu Kupa (19 sati).

U prijašnjim susretima svaka je momčad slavila tri puta, a sada dolaze u Slavoniju sa željom da osvoje još jedan trofej.

1/14

– Ni Hajduk, ni Dinamo, pa ni Rijeka ne igraju u nekoj velikoj formi, osjeća se kod svih neki zamor. Dinamo je doživio dosta poraza u posljednje vrijeme, osvojio je prvenstvo s nekom gorčinom, a Hajduk je u posljednjoj utakmici s Rijekom više razmišljao o finalu Kupa nego o toj utakmici na Rujevici. U finalu Kupa igra se jedna utakmica i apsolutno sve je moguće. Mislim da Hajduk može parirati Dinamu, ima dobru momčad. Istina, ima sada dosta problema s ozlijeđenim igračima, ali bude li mali Juranović mogao igrati i bude li Hajduk kompletan, imat će šanse pobijediti Dinamo – rekao je bivši hajdukovac (od 1971. do 1981. igrao je za bijele) Ivica Šurjak koji je igrao dva puta u finalu Kupa Jugoslavije protiv Dinama, 1972. i 1976. U obje je utakmice baš on presudio, a tih se pobjeda i danas dobro sjeća.

Junak dva finala

– Prvi finale bio je kada sam taman ulazio u prvu momčad, imao sam tu sreću da zabijem pobjedonosni drugi gol. A nekoliko godina nakon toga ponovno je bila teška i iscrpljujuća utakmica. Nakon 90 minuta bilo je 0:0, a onda sam negdje u 115. minuti uspio zabiti. Tako da sam u ta dva finala Kupa odlučio o pobjedniku – prisjeća se Šurjak koji u današnjem finalu očekuje dobar nogomet.

– Mislim da će prevladati igra u veznom redu, Dinamo i Hajduk imaju dobre igrače u tom dijelu terena. Ne očekujem da će neki pojedinac odskočiti u toj utakmici, ali očekujem dobru igru i neizvjesnu utakmicu do samoga kraja. Mislim da će kolektivna igra i taktika odlučiti više nego pojedinac – pojasnio je Šurjak pa se osvrnuo na sudbinu splitskoga kluba, ali i trenera Željka Kopića.

Dobra budućnost za Hajduk

– Kopiću je dosta teško raditi ovdje, puno se toga promijenilo otkako je došao. Međutim, on je doista odličan trener koji zna i razumije nogomet, igra načinom koji je i nama drag, znači napadački nogomet, u nekim segmentima čak i s presingom. Hajduk je velika momčad, ne smije se braniti, igra pametno, a s Kopićem vidim dobru budućnost za Hajduk.

Kopićevim dolaskom dosta se toga promijenilo ne samo u Hajduku nego i u nogometu općenito. Pogotovo od vremena kada je Šurjak nosio bijeli dres.

– Danas se igra puno brže, ali se prije igralo s više ljubavi. Mi smo mogli otići van tek kada bismo napunili 28 godina, a danas su s 28 godina igrači već stari, rijetko ih tko kupuje. Tako da je dosta promjena, izgleda da je novac u današnje vrijeme najvažnija stvar na svijetu, što u moje vrijeme nije bilo i sretan sam što nije bilo tako. Igralo se s više ljubavi, više poštovanja prema klubu, a danas se isključivo gleda novac – zaključio je Šurjak.

1/21
Ključne riječi

Komentara 3

IB
ibiza
17:41 23.05.2018.

nista novoga ,to je na zalost istina i zato mi vise nije interesantno gledat a niko ne kaze da placa nije bitna ali ako je novac uvijek na prvom mijestu onda nije to to....

Avatar Diavolo
Diavolo
21:03 23.05.2018.

Slazem se, drugi je ovo svijet,,,,jbg

Avatar arba_arba
arba_arba
17:46 25.05.2018.

A koliko ich je poslije 28 ostalo vjerno maticnom klubu? ( onako iz ciste ljubavi), da ste mogli bi sa 15 bizali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije