Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavke u Dalmaciji

Šupraha i Kulušić tek su početak, čistka u nogometu ide do vrha!

Alojzije Šupraha
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
21.10.2015.
u 20:45

Hajduk se pobjedonosno smješka nakon pada Šuprahe, dugo su iz kluba tražili njegov odlazak jer smatraju da ih je izigrao

Alojzije Šupraha i Ante Kulušić trenutačno su glavna priča hrvatskog nogometa. Šupraha je podnio ostavku na mjesto predsjednika splitskog Županijskog nogometnog saveza, a Kulušić je, nakon što ga Tomislav Karamarko nije "nominirao" na listama za iduće izbore, dao ostavku na mjesto predsjednika šibenskog županijskog HDZ-a.

Obojica su članovi HDZ-a, Kulušić je u nogometnoj vladi, jedan je od dopredsjednika Izvršnog odbora kojim predsjedava Davor Šuker, praktički je uz bok Zdravku Mamiću (šef Dinama malo je važniji, on je prvi dopredsjednik, a Kulušić obični dopredsjednik), a Šupraha je član tog istog IO-a. Veže ih i povijest, listajući požutjele stranice iz 1999. kada su se krajem svibnja zbile dvije velike nogometne "frke", spoznali smo da su tada svoje role odigrali i Šupraha i Kulušić. Šupraha je bio glavni sudac u onoj legendarnoj utakmici kada je Zoran Krečak signalizirao zaleđe na Kantridi, Rijeka i Osijek odigrali su neodlučeno, a titulom prvaka okitio se Dinamo (tada se klub zvao Croatia, nap.a.).

Nekoliko dana poslije u finalu Kupa Hrvatske igrali su Osijek i Cibalia, sudio je Reno Sinovčić, pomoćnik je bio Šupraha, a četvrti sudac Kulušić. U Vinkovcima se i danas priča o toj krađi, u glavnoj ulozi bio je Sinovčić, navodno je naredba s najviših vrhova bila da Osijek mora osvojiti kup jer je Dinamu bespoštednom borbom pomogao do dođe do trofeja.

Okrenuo im leđa

Danas se njih dvojice HDZ odriče, Karamarko je dao predizborno obećanje o čišćenju hrvatskog nogometa.

– Podnosim ostavku iz osobnih razloga, zbog neviđenog pritiska na mene i moju obitelji – obrazložio je Šupraha zbog čega odlazi.

Njih su dvojica tek početak, navodno Karamarko kreće i dalje u čišćenje. Počeo je od Splita i Dalmacije, na jugu, u važnoj izbornoj bazi vlada najveće nezadovoljstvo, ali neće se tu zaustaviti. Ide i prema sudačkoj organizaciji, povjerenicima i prema samom vrhu.

A Hajduk se pobjedonosno smješka nakon Šuprahina pada, dugo je Poljud tražio njegov odlazak. Smatraju da ih je Šupraha izigrao jer mu je Hajduk dao podršku kada je postajao vodeći čovjek Saveza, a onda im je okrenuo leđa. Taj sukob dugo tinja, čak je prije godinu i pol Šupraha fizički napao Hajdukova predsjednika Marina Brbića.

Maleš danas radi u banci

– Nemam ja što komentirati njegovu ostavku, ne želim gledati unatrag. Hajduk će imati svog kandidata za mjesto predsjednika Županijskog saveza, o tome ćemo javnost izvijestiti za desetak dana – kazao je Brbić.

Tko zna, možda Hajdukov kandidat bude Hrvoje Maleš, pošteni čovjek, koji je prvi razotkrio mafiju u hrvatskom nogometu, a nepravedno je doživio da mu iza leđa govore da je "cinker". Maleš danas radi u banci, bilo bi lijepo da se u Poljudu sjete njegova broja i nazovu ga.

>>Alojzije Šupraha podlegao pritisku - podnio je ostavku!

Komentara 15

DE
derin
21:41 21.10.2015.

Bravo za Karamarka, bubnuo je dvije ribe, ali najveća mamic je jos u vodi, ako nastavi ovim putem i bubne mamica postavi li normalno vodstvo, uz normalan rad HNS-a, HDZ dobiva gradonačelnika u Splitu kao od sale i rast popularnosti u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
21:39 21.10.2015.

red uvodi karamarko ,,,,, mamiću odzvonilo ti

DU
Deleted user
21:43 21.10.2015.

karamarko ravno u čelo,,,, a mamić prema pusićkinom hns-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije