Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI PRIOPĆENJE

Superliga: Možemo bez Engleza, idemo dalje s našim projektom

Benfica U19 v Real Madrid U19 - UEFA Youth League - Final - Colovray Sports Centre
Jonathan Moscrop/PA Images/PIXSELL
21.04.2021.
u 07:33

"S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bi smo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo"

Šest preostalih klubova nogometne Superlige poručilo je tijekom noći kako će nastaviti s planiranim organiziranjem natjecanja bogatih momčadi bez obzira na istupanje šest engleskih klubova.

"Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, uvjereni smo da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije, što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu", navedeno je u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera.

"S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bi smo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti cijeloj nogometnoj zajednici", dodali su u priopćenju.

U utorak navečer engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea priopćili su kako se povlače iz Superlige, projekta objavljenog javno u nedjelju. Dvanaest bogatih europskih klubova najavilo je osnivanje vlastite lige od 20 klubova "koja bi počela što je ranije moguće".

Najava je izazvala protivljenje europske i svjetske krovne organizacije UEFA-e i FIFA-e. UEFA je zatim predstavila novi format Lige prvaka od 2024. godine koji bi išao na ruku bogatijim klubovima, no koji nije radikalan poput Superlige.

"Europska Superliga uvjerena je da se aktualni 'status quo' u europskom nogometu treba promijeniti. Predlažemo novo europsko natjecanje jer postojeći sustav ne funkcionira", priopćila je Superliga čiji je predsjednik Florentino Perez čelni čovjek Real Madrida.

"Cilj našeg prijedloga jest dopustiti sportu da evoluira tako da generira prihode i stabilnost cijeloj nogometnoj piramidi i tako pomogne nadići financijske poteškoće s kojima se suočava cijela nogometna zajednica zbog pandemije koronavirusa. Također bismo odredili i solidarne isplate, osjetno veće, svim sudionicima nogometa", stoji u priopćenju.

Priopćenje je objavljeno nakon videokonferencijskog sastanka šest preostalih klubova, a nakon istupanja engleskih klubova.

>> Pogledajte reakcije na Superligu

Ključne riječi

Komentara 29

CR
crocro
08:28 21.04.2021.

Ovaj gospodin se izgubio u prostoru i vremenu. Uz masovne izlaske iz ovoga porojekta on je i dalje uporan. Da li je u pitanju gubljenje u prostoru i vremenu ili je u pitanju nagriženost bolešću, teško je za sada pogoditi. A da se s gospodinim koji je vrlo cijenjen u djelokrugu svoga posla, nešto događa, događa se.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
08:26 21.04.2021.

Ovog mafijasa, ali i ostale skupa s njim, treba dozivotno izbaciti iz nogometa. Sad sam jos vise uvjeren da je Platini platio "glavom" zbog toga sto je uveo pravila u UEFA-i koja pogoduju manjim klubovima i nogometnim savezima, a ne zbog navodne korupcije. Jer mafijaski kumovi misle da svi novci od nogometa pripadaju njima, a ostatak nogometnog svijeta treba samo dobijati kikiriki i odgajati igrace za nogometnu aristokraciju! I tako sve do povratka Isusa Krista...!

DU
Deleted user
09:07 21.04.2021.

Biti će godišnje 52 el clasica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije