Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Super Bowl nikad pred manje gledatelja – 22.000

Super Bowl COVID Warning Signs in Tampa
Kevin Dietsch/Newscom/PIXSELL
07.02.2021.
u 12:00

Super Bowl koji je dosad držao rekord po najmanjem broju gledatelja onaj je iz 1967. Tada se u Los Angeles Coliseumu okupilo 61.946 gledatelja, na stadionu je bilo više od 35.000 praznih mjesta.

Kako većina Europljana zaluđenih nogometom čeka finale Lige prvaka, tako većina Amerikanaca čeka Super Bowl. Posljednja utakmica NFL sezone koja je na rasporedu u noći na ponedjeljak (0:30) bit će jedna od najčudnijih dosad. Naime, za Lombardijev trofej borit će se Kansas City Chiefs i Tampa Bay Buccaneers, ali nikad pred manje gledatelja.

Zbog pandemije koronavirusa bit će to najslabije posjećeni Super Bowl dosad. Na stadionu u Tampi bit će samo 22.000 gledatelja, od čega 7500 zdravstvenih djelatnika koji su cijepljeni protiv koronavirusa, no možda će zato televizijska gledanost opet rušiti rekorde. Zanimljivo, Super Bowl koji je dosad držao rekord po najmanjem broju gledatelja onaj je iz 1967. Tada se u Los Angeles Coliseumu okupilo 61.946 gledatelja, na stadionu je bilo više od 35.000 praznih mjesta. Prosječna cijena ulaznice tada je bila 12 dolara, a sada su najskuplje i po 30.000 dolara.

Super Bowl nije samo borba za najprestižniji naslov u američkom nogometu, nego je to i festival konzumerizma. Za vrijeme finala pojest će se na tone kokica i čipsa, a reklamni blok od 30 sekundi tijekom prijenosa finala plaća se čak šest milijuna dolara. No, ovo će biti finale u kojem će Tampa Bay biti prva momčad koja za naslov prvaka igra na svom stadionu, a njezin “quarterback” Tom Brady (43) igrat će rekordni, deseti put na Super Bowlu. Bit će i najstariji starter u povijesti. U prijašnjim finalima igrao je za Patriotse i dosad ima šest naslova. Osim njega, u središtu pozornosti bit će i mlada zvijezda Kansasa Patrick Mohames koji je prošle godine za Chiefse potpisao desetogodišnji ugovor za 503 milijuna dolara.

Postao je tako prvi sportaš u povijesti koji je potpisao ugovor viši od pola milijarde dolara. Ovogodišnji Super Bowl obilježit će i jedna žena. Naime, prvi put u povijesti u sudačkoj ulozi bit će žena, i to Sarah Thomas (47). Ona je 2015. postala prva žena koja je sudila u NFL-u, a 2019. bila je prva sutkinja u doigravanju. U nedjelju bit će u sudačkoj postavi pod vodstvom glavnog suca Carla Cheffersa, na poziciji tzv. down judgea.

Dodajmo i da će se Kansas City po četvrti put u klupskoj povijesti naći u borbi za naslov, a prošle ga je godine osvojio pobijedivši u finalu San Francisco 49erse s 31-20. Za kraj recimo i to da će country pjevač Eric Church i R&B glazbenica Jazmine Sullivan izvesti američku himnu, a program na poluvremenu rezerviran je za kanadsku zvijezdu Abela Makkonena poznatijeg kao The Weeknd.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije