Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP Zagora preokrenula protiv Karlovca (2:1)

Šupe: Dovedite Dinamo, da im pokažemo!

Foto: Hrvoje Jelavić
import
29.10.2008.
u 16:42

Gotovo nemoguće uspjeli su na krilima navijača napraviti igrači trećeligaša Zagore u Unešiću - ušli su u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. Nakon što su izbacili prvoligaša Osijeka, pala i zasad najbolja drugoligaška momčad Karlovac. Domaćini su slavili s 2:1. Veliko slavlje uslijedilo je nakon susreta, jer ovo je najveći uspjeh u povijesti Zagore kojem se radovao Unešić i čitav kraj.

Prepune tribine
– Dajte nam Hajduk ili Dinamo, da im pokažemo kako se igra – sretan je bio Ivica Šupe, strijelac izjednačujućeg gola za Zagoru.

– A što kazati? Nakon lošijeg prvog dijela u drugom smo bili sjajni. Ne znam koliko još možemo, i ovo je fantastično. Idemo prvo probavit ovo, pa ćemo vidjeti kako dalje – kaže Vukas.

A u slavljeničkom tonu susret je i započeo. Uz stihove Žankove “Zagoro, moja Zagoro”, Pašajice, navijači unešićkog kluba, dočekali su svoje ljubimce.

Preko tri tisuće gledaljatelja natiskalo se na tribinama uz teren. Za ovaj susret postavljena je na sjevernoj strani igrališta montažna tribina, no ni to nije bilo dovoljno, neki su utakmicu gledali stojeći uz ogradu. Najjače navijanje dopiralo je sa južne tribine. Domaćim Pašajicama su u pomoć došli i trogirski Malari, razvili su zastave, udarili u bubnjeve te navijali.

Janje za svaki gol
Prvi je golu Karlovčana pokušao zaprijetiti Ivica Šupe, prošlogodišnji najbolji strijelac kluba. A za svaki je gol dobivao posebnu premiju. Pašaice su mu svaki zgoditak nagrađivali – janjetom! No Karlovac je ipak imao više od igre u prvom poluvremenu. Atmosfera na tribinama splasnula je u 25. minuti kada je Zvonko Pamić iz jedanaesterca zabio za 0:1. Razveselio je suigrače, ali i oca i trenera Igora.

A u drugom dijelu gledala se sasvim nova utakmica. Razgoropađena je bila Zagora, dok gosti nisu bili ni sjena one ekipe iz prvog dijela. Igračima Zagore borbenost se isplatila u 62. minuti. Slobodan udarac s oko 20 metara izveo je Šupe i udarcem preko živog zida donio izjednačenje. Ludilo je nastalo na tribinama, pjesma se zaorila iz tisuća grla. Neopisivi urnebes nastao je u 83. minuti. Pešić je nabacio s desne strane, a Bumbak loptu ugurao u mrežu. Slavlje je počelo i potrajalo do dugo u noć.

Ždrijeb parova i domaćina prvih utakmica četvrtfinala Hrvatskog kupa održat će se u četvrtak, 30. listopada, u Zagrebu u Kući nogometa s početkom u 12 sati. Četvrtfinalne utakmice se igraju 12. i 26. studenog.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije