Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Sunsi osigurali jedinicu prije doigravanja

NBA: Utah Jazz at Phoenix Suns
Joe Camporeale/REUTERS
25.03.2022.
u 09:58

Bila je to 60. pobjeda prošlogodišnjih finalista u njihovom 74. nastupu te su "jedinicu" osigurali osam utakmica prije završetka ligaškog dijela.

Košarkaši Phoenix Sunsa osigurali su prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji i najbolji omjer po završetku ligaškog dijela NBA sezone 140-130 gostujućom pobjedom protiv Denver Nuggetsa.

Bila je to 60. pobjeda prošlogodišnjih finalista u njihovom 74. nastupu te su "jedinicu" osigurali osam utakmica prije završetka ligaškog dijela.

U Denveru se u sastav Phoenixa vratio Chris Paul, koji zbog ozljede palca nije igrao od 16. veljače, a veteran razigravač je povratak obilježio sa 17 koševa i 13 asistencija. Ipak, najzaslužniji za pobjedu Sunsa bio je Devin Booker sa 49 ubačaja i 10 asistencija. Nuggetsima nije bilo dovoljno 28 poena Nikole Jokića i 23 Bonesa Hylanda kako bi izbjegli 31. poraz u svom također 74. nastupu. S takvim učinkom Nuggetsi su trenutačno šesti sastav Zapada.

Memphis Grizzliesi postali su druga momčad na Zapadu koja je osigurala nastup u doigravanju uvjerljivom 133-103 domaćom pobjedom protiv Indiana Pacersa. Grizzliesi su igrali bez svog prvog igrača Jaa Moranta, ali ipak su sve riješili već u prvom poluvremenu zahvaljujući sjajnom dalekometnom šutu, odnosno s pogođenih 15 trica u prvom poluvremenu. Prednjačio je Desmond Bane koji je ubacio 30 za Grizzliese, dok je Lance Stephenson ubacio 25 za Pacerse.

Memphis je sa 51-23 drugi na Zapadu, dok je Indiana sa 25-49 13. na Istoku.

Prvaci Milwaukee Bucksi su i bez Giannisa Antetokounmpa i Khrisa Middletona sa 114-102 na svom parketu nadigrali Washington Wizardse. Domaći su sjajno krenuli, u prvoj četvrtini poveli sa 32-13, u drugoj imali i 25 koševa prednosti, pa iako su se u nastavku gosti približili niti u jednom trenutku nisu zaprijetili preokretom. Jrue Holiday je sa 24 pogotka i 10 asistencija predvodio Buckse, Grayson Allen je dodao 21, dok je Ish Smith sa 17 poena bio najefikasniji kod Wizardsa.

Milwaukee je sada drugi na Istoku sa 46-27, pobjedu više i poraz manje ima vodeći Miami Heat, a pobjedu manje treća Philadelphia, dok je Washington sa 30-42 12. na Istoku.

Toronto Raptorsi su 117-104 na svom terenu svladali Cleveland Cavalierse te se time poravnali s njima na šestom mjestu Istoka. U jedinoj kanadskoj momčadi briljirao je Pascal Siakam sa 35 ubačaja, dok je za goste Lauri Markkanen ubacio 20.

I Cleveland i Toronto su sada na omjeru 41-32 te se nalaze na šestoj i sedmoj poziciji na Istoku, a šesti sastav že izboriti izravni ulazak u doigravanje dok će sedmi morati u "play-in".

No, petoplasirani Chicago Bullsi, koji su u drugom dijelu sezone u velikom padu forme, bježe im za samo jednu pobjedu nakon što su upisali novi poraz. Ovoga puta bolji od Bullsa su na svom terenu bili New Orleans Pelicansi sa 126-109. Devonte' Graham sa 30 i CJ McCollum sa 25 poena bili su najbolji kod Pelicansa, dok je Zach LaVine ubscio 39 za Bullse koji su igrali bez DeMara DeRozana i Lonza Balla.

Chicago je peti na Istoku sa 42-31, dok je New Orleans sa 31-42 na diobi devetog mjesta na Zapadu s Los Angeles Lakersima s kojima su u borbi za prednost domaćeg terena u prvom krugu "play-ina".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije