Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
briatore peti

Sunovih Top 10: Maratonci najveća sportska prevara

Ben Johnson
VL
19.10.2009.
u 10:45

Londonski tabolid The Sun objavio je popis deset najvećih prevara u povijesti sporta. Unatoč prisutnosti brojnih svjetski razvikanih prevara, sam vrh zauzimaju anonimna braća Motsoeneng.

Naime Sergio i Fika Motsoeneng južnoafrička su braća gotovo identičnog izgleda koja su na 90-kilometarskom maratonu u vlastitoj zemlji 1999. godine, koji se trčao od Pietermaritzburga do Durbana, pokušali pobijediti podvalom.

Dok je Fika započeo utrku, Sergio je sjedio u prenosivoj zahodskoj kućici smještenoj na sredini utrke i čekao bratov dolazak. Ondje je par zamijenio tenisice, startni broj, kapu i sat. I unatoč svom uloženom naporu, braća Motsoeneng nisu uspjela pobijediti. Završili su deveti, a Sergio, koji je prošao ciljnom linijom, sat je stavio na pogrešno zapešće te je tako kasnije prijevara otkrivena.

Na drugom mjestu na popisu nalazi se bivši kanadski sprinter Ben Johnson i njegov dopinški skandal s Olimpijskih igara u Seulu 1988., a svoje su mjesto našli i Maradonin gol rukom Englezima sa Svjetskog prvenstva 1986. iz Meksika, kasnije prozvan “Božja ruka”, Flavio Briatore zbog namještanja utrke u Formuli 1 (VN Singapura) i Kim Christiansen, vratar švedskog Göteborga koji je pomicao vratnice kako bi suzio gol i otežao protivničkim igračima da zatresu mrežu.

Sunov odabir deset najvećih prevara u sportu:

1. Sergio i Fika Motsoeneng (maraton)

2. Ben Johsnon (atletika)

3. Španjolska paraolimpijska reprezentacija (košarka)

4. Boris Oniščenko (mačevanje)

5. Flavio Briatore (Formula 1)

6. Dean Richards (ragbi)

7. Diego Maradona (nogomet)

8. Rivaldo (nogomet)

9. Kim Christiansen (nogomet)

10. Matt le Tissier (nogomet).

Komentara 2

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:02 19.10.2009.

Da, svi su samo englezi nisu... Lažu i lažu...a zna se da su englezi najveći muljatori u sportu...potplaćuju sudce i druge reprezentacije a ponekad i namjerno gube.

JM
Jean-Michel_Nicolier
12:18 19.10.2009.

Inače, neupućeni Čitatelju300, na listi su čak 2 Engleza: Dean Richards i Matt le Tissier što znači da su u prvih 10 Englezi stavili najviše svojih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije