Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski problemi

Šukerovi novčani problemi nisu novost u hrvatskom sportu, luksuz je Ivu Majoli odveo u – bankrot!

Davor Šuker
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/10
27.09.2019.
u 13:31

Iako se čini nemogućim bankrotirati s golemim svotama koje sportaši zarađuju, mnogo je takvih primjera, a jedan od najpoznatijih slučaj je osvajačice Roland Garrosa iz 1997. Ive Majoli

Novi slučaj poreznih dugovanja predsjednika HNS-a i bivšeg reprezentativca Davora Šukera još je jedan u nizu mnogih kroz koje prolaze ljudi iz svijeta sporta.

Iako se čini nemogućim bankrotirati s golemim svotama novca koje sportaši zarađuju, mnogo je takvih primjera, a jedan od najpoznatijih slučaj je osvajačice Roland Garrosa iz 1997. Ive Majoli.

Davor Šuker
1/7

Nakon uspješne karijere i zarade na turnirima od gotovo 4,5 milijuna dolara, Majoli je nakon karijere prestala trenirati i počela živjeti glamuroznim životom.

U početku je sve izgledalo bajno, sagrađen je Teniski centar “Iva Majoli” na zagrebačkom Cmroku i puno se obećavalo za budućnost ženskog tenisa, no samo je zapao u dugove.

U jednom trenutku dug se popeo na 37,8 milijuna kuna, a bivšoj tenisačici umalo je oduzet stan od 154 kvadrata u središtu Zagreba.

Barbara ''omastila brk''

Umalo, zato što ju je spasio poduzetnik Nenad Končar koji je isplatio njezina dugovanja, ali kasnije je tražio svoj novac. U konačnici, svih 8300 četvornih metara teniskog centra završilo je na dražbi.

Od tenisa, očito, dovoljno nije zaradio ni legendarni Boris Becker. Nakon što je  zaradio više od sto milijuna dolara tijekom karijere, “kralj bankrota u tenisu” nakon mnogih neuspjelih veza bivšim je partnericama ostavljao barem pokoji milijun.

Najviše je “omastila brk” bivša supruga Barbara Feltus koja je od parnice zaradila 16 milijuna dolara. Becker je prije dvije godine službeno objavio bankrot te je počeo prodavati svoje trofeje s US Opena i Wimbledona, ali i opremu koja je uključivala čak i znojnice i čarape. Još nije vratio sav dug.

Ako je Becker kralj teniskog bankrota, kralj boksačkog je Mike Tyson. Bogatstvo najmlađeg teškaškog boksačkog prvaka u povijesti u jednom trenutku procjenjivalo se i na 400 milijuna dolara, a Tyson je, među ostalim, ispisivanjem bianco čekova svojim prijateljima i kupovanjem tigrova u vrijednosti od nekoliko milijuna dolara bankrotirao 2003. Danas se oporavio, točnije oporavlja se od financijskog sloma zbog dobrog poslovanja njegova ranča s marihuanom.

U nogometu je najpoznatiji slučaj Ronaldinha. Lani je svojedobno najbolji nogometaš svijeta ignorirao brazilski zakon koji je nalagao rušenje kuća na zaštićenoj zemlji u Porto Allegreu. Jedna od tih bila je i njegova, a nakon tri godine ignoriranja zakona kazna je porasla na dva milijuna eura. Kad je došao na saslušanje, Ronaldinho je na svojem bankovnom računu imao tek šest eura. Ugovor s Nikeom ipak ga je izvukao iz problema.

Više od pola ih bankrotira

Prebacimo li se na košarku, jednostavno je uočiti da je u američkoj NBA ligi bankrot sportaša postao uobičajen pojam. Prema istraživanju Sports Illustrateda iz 2018., čak 60 posto košarkaša nakon pet godina u mirovini proglasi bankrot.

Ikona NBA lige Allen Iverson u karijeri je zaradio oko 150 milijuna dolara, no uspio je i to potrošiti zato što je kupovao nakit za sebe i majku Ann. Pred sudom je 2012. u slučaju brakorazvodne parnice pokazao sucu prazne džepove i izjavio: “Poštovani sude, nemam novca ni za cheeseburger.”

>>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu

Komentara 7

Avatar kreator63
kreator63
21:59 27.09.2019.

Bez veze. Svi oni imaju novac na offshore računima koje su davno otvorili a kod kuće nemaju ni centa. https://www.express.hr/ekonomix/bogatima-nikad-nije-bilo-lakse-izbjeci-poreze-13903

NA
nadaparabola
14:06 27.09.2019.

Tko li ono uze za suprugu Ivu Majoli i koga uze sa supruga Iva Majoli?

KR
krenica
14:57 27.09.2019.

Haha kockarnica, kockarnica Sukeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije