Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ODLIČNIM ODNOSIMA

Šuker: Zvonimir Boban bio je na razgovoru u HNS-u, a Širića se neću odreći!

Šuker
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
29.04.2014.
u 10:10

– Zar bih se trebao odreći Željka Širića kao prijatelja. Da dođem u Osijek i ne popijem kavu s njim? Neću. Ali neće raditi u savezu – rekao je Šuker.

Gostujući u emisiji Sport nedjeljom na Z1 televiziji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker otkrio je kako se sastao sa Zvonimirom Bobanom.

– U odličnim smo odnosima. Bio je u savezu kod mene 1. travnja. Nismo mogli to objaviti nigdje drugdje jer bi ljudi mislili da je riječ o šali – kazao je Šuker ne preciziravši pritom o čemu je pričao s legendarnim kapetanom reprezentacije.

Je li normalno da se nas pet skupi na ulici i smjeni predsjednika sabora? Je li to demokratski? Nije...

Davor Šuker

predsjednik HNS-a

No, u svakom slučaju zanimljivo je da se Šuker u savezu družio s čovjekom kojeg se spominje kao idejnog vođu oporbe Zdravku Mamiću. Zanimljivom parabolom poslužio se Šuker pričajući o Mamiću:

– Reći ću vam zašto sam Mamića postavio za prvog potpredsjednika. Pa zar čovjek treba izgubiti zdravlje uzrujavajući se svakodnevno? Znam da on skrbi za hrvatski nogomet – kazao je Šuker i indirektno je, pričajući o raspisivanju izbora u Dinamu i sustavu jedan član jedan glas, jasno ustvrdio što misli o akciji koju su poduzeli Šimić, Marić, Bišćan i Šokota:

– Je li to normalno da se nas pet skupi na ulici i smjeni predsjednika sabora? Je li to demokratski? Nije... – smatra Šuker.

Ističući kako kriminala ima u svim državama na svijetu pa i u Hrvatskoj, Šuker je kategorički odbacio teorije o namještanju utakmica.

Neće se odreći prijatelja Širića

– Zar vi mislite da se telefoni ne prisluškuju? Pa što svi oni koji imaju dojave o namještenim utakmicama nisu zaradili na tim informacijama. Nama je sve namješteno. Tko nam onda valja? – pita se Šuker.

Dotaknuo se i Željka Širića.

– Zar bih se trebao odreći Željka Širića kao prijatelja. Da dođem u Osijek i ne popijem kavu s njim? Neću. Ali neće raditi u savezu. Pa tko bi bio lud da ga opet izabere u nogometni savez. No, nemojmo osuđivati ljude pri prvom hapšenju. To moramo mijenjati – poručio je predsjednik.

Prisjetio se i bivšeg predsjednika saveza, pokojnog Vlatka Markovića:

– Bio je u pravu kada je rekao da ga ne zanima hrvatska liga jer oni su otišli od nas. Ne možeš im pomoći – kazao je Šuker, no isto tako izrazio je ljutnju zbog činjenice da liga ne može poboljšati ekonomsku situaciju ničim drugim osim prodaje televizijskih-prava do 2020.godine.

Na zanimljiv se način predsjednik saveza izrazio pričajući o hrvatskim trenerima:

– Neću spominjati imena. Uzmimo primjer jednog trenera koji ima godišnju plaću 20-30 tisuća eura, cirkulira po hrvatskom nogometu, i kad god završi utakmica, kriv mu je sudac ili publika. Ne vidim samokritiku, nisam čuo da netko od njih kaže da je pogriješio u taktici.

Sao Paulo nije Cvjetni trg

Šuker se ne može načuditi tome što su ga resorna ministarstva tražila da tijekom SP-a dobiju štandove u Sao Paulu kako bi promovirali Hrvatsku.

– Oni smatraju da je Sao Paulo naš Cvjetni trg. Fifa to ne dopušta, a za 15 dana pitat će nas zašto nismo nešto napravili...

Posebno je Šuker pohvalio projekt Rijeke, zahvalivši Miškoviću, Volpiju i ekipi s Kantride.

– To je naša liga, moramo je poštovati, to je naš proizvod. Hajdemo popraviti situaciju! Dinamo je najveća priča. I zato molim i premijera i predsjednika da dođu na SP. Poslat ću pismo predsjedniku da dođe na finale hrvatskog kupa da dodijeli pehar pobjedniku. Naježio sam se kad sam zadnji put gledao finale španjolskog Kupa na kojem je kralj Juan Carlos dodijelio pehar Ikeru Casillasu. Pa zar naš predsjednik ne može doći? Ako ima problema hajdemo ih zajedno riješiti – kaže Šuker.

Predsjednik je ustvrdio da je odustajanje od kandidature za Euro 2020. bilo neodgovorno prema svima u Hrvatskoj, a za tvorce sintagme o ''močvari u hrvatskom nogometu'' kazao je da su samo željeli dobiti političke poene.

– Nemojte nikada više koristiti tu riječ. Onda smo i mi generacija 1998. godine iz te močvare – kazao je Šuker.  

>> Najvažnije je da ćemo imati predstavnika u finalu, a večeras sam uz Real

>> HNS odustao od kandidature za Euro 2020.

>> Šukeru novi mandat, Mamić: Želim da dugo vodi HNS

Komentara 19

US
USA
12:24 29.04.2014.

Pojedinci u drustvu su stvarno pobrkali neke stvari. Budi ti prijatelj koliko god hoces sa bilo kime, ali u niti jednom normalnom drustvu ne bi mogao obnasati bilo kakvu ulogu.

NB
Navrnuti Bracanin
12:18 29.04.2014.

Nemoj se ti odreči Širića več je red da mu i pomogneš. Mogli bi zajedno služiti zatvorsku kaznu. To bi bio tvoj najveći doprinos našem balunu jer bi te to od njega udaljilo.

PE
pessimus
14:15 29.04.2014.

on mamića postavio za prvog potpredsjednika? nisi ga ti postavio. on se sam poistavio. on je i ovako i onako alfa i omega hrvatskog nogometa, a ti šukeru služiš samo za slikanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije