Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE PREDSJEDNIK

Šuker objasnio: Što da rade nogometaši, da budu sezonci na Jadranu?

Davor Šuker na Poljudu
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
30.05.2020.
u 14:51

- Nogometaši su nogometaši, oni ne znaju drugo raditi. Bitno je da nogomet živi i da se igra - kaže Šuker.

Hrvatski nogometni savez danas je uoči nastavka nogometa nakon pandemije koronavirusa predstavio projekt "Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv COVID-a 19".

Tim je povodom govorio i predsjednik saveza Davor Šuker.

- Nikad nije doživljeno da je sport u cijelom svijetu stao. Vidjeli smo vikendima da nismo mogli gledati utakmice bilo kojeg sporta, imali smo velikih problema, Covid-19 poharao je cijeli svijet i mislim da je Hrvatska pokazala odgovornost i profesionalnost, ono zbog čega nas se cijeni u svijetu. Najbolje je da se sad igra bez gledatelja, moramo biti strpljivi i čekati i slušati zdravstvene djelatnike - rekao je Šuker i dodao:

- HNS je ispunio prioritet, odlazak na europska i svjetska natjecanja. Kvalificirali smo se za Euro, pratili smo situaciju u klubovima, bili smo odgovorni. Dobili smo od HOO-a milijun do dva kuna, a sve ostalo stvorili smo sami. Nismo smanjivali plaće, odgovorno smo se ponašali. Kad sam imao kontakt s predsjednikom srpskog saveza Kokezom, otišao sam u samoizolaciju i pokazao odgovornost. Navijači će doći na svoje, bolje da ne dovodimo cijeli ovaj proces u pitanje, ali moramo još malo pričekati.

Razmišljalo se i o prekidu prvenstva.

- Bilo je pitanja hoćemo li prekinuti prvenstvo i proglasiti prvaka, ali što će onda nogometaši raditi šest mjeseci, raditi kao sezonci na Jadranu? Nogometaši su nogometaši, oni ne znaju drugo raditi. Bitno je da nogomet živi i da se igra - kaže Šuker.

Ključne riječi

Komentara 3

ZB
Zoki-Bijela
15:39 30.05.2020.

A zasto ne.. Jednom moraju poceti raditi... Skole nemaju kao I ti.. Neka se posla uhvate

Avatar IvanR
IvanR
15:46 30.05.2020.

Nego.što, na baušteli. Satrati će ih 2 val. Tko ih šiša

HR
hr76
15:12 30.05.2020.

Treba ukinuti profesionalni sport. Bolje neka ljudi sami trče po igralištima nego da gledaju preplaćene takozvane zvijezde. Koje, kako i Šuker kaže, nisu sposobne za ništa drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije