Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRALI ZA REPKU

Šuker o Zlatku Kranjčaru: On bi i u današnjem nogometu imao što reći kao igrač

Marko Lukunic/PIXSELL
02.03.2021.
u 13:07

– Uza sve nogometne vrline, vjerujem da će svima još više ostati u sjećanju kao izuzetno dobronamjerna, vedra i izuzetna osoba, kao veliki gospodin za kojeg nitko nije imao lošu riječ. Obitelji Zlatka Kranjčara izražavam najiskreniju sućut – rekao je, između ostalog, Šuker.

Mnoge osobe povezane s nogometom i institucije izrazile su iskrenu sućut u povodu iznenadne smrti legendarnog hrvatskog nogometaša i trenera Zlatka Kranjčara, a sad je to učinio i čovjek čiji su se putevi nerijetko križali s Cicinim, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

– Otišao je jedan od najvećih igrača u povijesti Dinama, prvi kapetan hrvatske reprezentacije i nekadašnji izbornik, koji je ostavio dubok trag na klupi Vatrenih – započeo je Davor Šuker.

Iako je mnogo puta tijekom i nakon svoje karijere naletio na Kranjčara i surađivao s njim, zbog generacijskog jaza odigrali su samo jednu utakmicu zajedno. To je bio Šukerov debi za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

– Uvijek se rado sjećam naših zajedničkih trenutaka u reprezentaciji uoči i tijekom utakmice s Rumunjskom u Rijeci 1990. godine. Ja sam na Kantridi debitirao za Vatrene, a on je bio kapetan i strijelac prvog gola. Ispalo je da je to bila jedina utakmica na kojoj smo igrali zajedno, ali i ona je bila dovoljna da shvatim kakav je Zlatko Kranjčar bio igrač – dodao je Šuker.

– 'Bio je sjajan napadač i golgeter, po svojim karakteristikama i u današnjem bi nogometu itekako imao što reći. Svojim golemim talentom, znanjem i rezultatskim ostvarenjima zadužio je hrvatski nogomet za sva vremena. Uza sve nogometne vrline, vjerujem da će svima još više ostati u sjećanju kao izuzetno dobronamjerna, vedra i izuzetna osoba, kao veliki gospodin za kojeg nitko nije imao lošu riječ. Obitelji Zlatka Kranjčara izražavam najiskreniju sućut – zaključio je predsjednik HNS-a.

Ključne riječi

Komentara 6

LI
linkser2
14:02 02.03.2021.

bio je sve što ti nisi..gospodin!!!

CR
Crocirih
13:43 02.03.2021.

Je li Šuker na komemoraciji za Bandića?

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
17:53 02.03.2021.

Cudno kako ne pise "ustaski stovatelj " Davor Suker? Obicno se ovde da do znanja o tim stvarima kad se pise o stovateljima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije