Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
St. Peterburg

Francuzi u finalu SP-a, gdje čekaju boljeg iz dvoboja Hrvatska - Engleska

Francuzi u finalu SP-a, gdje čekaju boljeg iz dvoboja Hrvatska - Engleska
Foto: Reuters/Pixsell
10.07.2018. u 21:57

Francuska nogometna reprezentacija prvi je finalist Svjetskog prvenstva nakon što je u polufinalu u Sankt Peterburgu svladala Belgiju sa 1-0 (0-0).

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Samuel Umtiti u 55. minuti.

>> Pogledajte i kako su hrvatski navijači slavili pobjedu Hrvatske

Umtiti je nakon udarca iz kuta Griezmanna u skoku na prvoj vratnici nadvisio Fellainija, a od njegove glave lopta je odsklizala po Belgijančevoj ruci u mrežu.

Francuska će tako u nedjelju po treći put zaigrati u finalu SP-a, 1998. godine je osvojila naslov prvaka na domaćem terenu dok je 2006. u Njemačkoj izgubila završni dvoboj od Italije nakon izvođenja 11-eraca.

Belgiji je ovo bio drugi nastup u polufinalu SP-a i drugi poraz, prije 32 godine u Meksiku je izgubila od Argentine te na kraju završila na četvrtoj poziciji.

Pred 64.286 gledatelja na stadionu u Sankt Peterburgu sudio je Cunha iz Urugvaja.

Francuska - Belgija
1/9

Francuska će u finalu 15. srpnja u Moskvi na stadionu Lužniki igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će se u srijedu  sastati Hrvatska i Engleska (20 sati).  

Belgija će 14. srpnja u Sankt Peterburgu od 16 sati igrati za treće mjesto protiv poraženog iz susreta Hrvatska - Engleska.

>> Pogledajte kako su pobjedu nad Rusijom slavili hrvatska predsjednica i Šuker

Komentara 78

DU
Deleted user
21:09 10.07.2018.

Afrofrancuzi poveli protiv afrobelgijanaca!

DU
Deleted user
21:55 10.07.2018.

Afrofrancuzi stižu na revanš iz 1998. godine!

Avatar Idler 3
Idler 3
21:43 10.07.2018.

Belgija je inače vrlo zanimljiva zemlja. Pol države im navija za Franciju, a drugih pol boli ona stvar i za jene i za druge >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije