Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratari

Sudar junaka u četvrtfinalu: Danijel Subašić protiv Igora Akinfejeva

Danijel Subašić i Igor Akinfejev
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
06.07.2018.
u 15:09

Drago mi je da sam svom narodu donio veselje - kazao je Subašić nakon čudesne predstave protiv Danske

Hrvatski vratar Danijel Subašić (33) i njegov kolega Igor Akinfejev (32) bili su junaci vatrenih i zbornaje u osmini finala svjetskog prvenstva, ali nakon subotnjeg okršaja u Sočiju samo će se jedan radovati.

Subašić je u raspucavanju protiv Danske obranio tri jedanaesterca, dok je ruski kapetan obranio dva jedanaesterca Španjolcima nakon čega su obojica postali novi heroji svojih nacija.

Danijel Subašić i Igor Akinfejev
1/7

Subašić je obranio udarce Eriksenu, Schoneu i Jorgensenu, te tako ušao u povijest postavši tek drugi vratar koji je obranio tri jedanaesterca. Prije njega to je uspjelo jedino Portugalcu Ricardu koji je 2006. godine u Njemačkoj obranio jedanaesterce Lampardu, Gerrardu i Carragheru, te je Engleze poslao kući. 

- Drago mi je da sam svom narodu donio veselje - kazao je Subašić nakon čudesne predstave protiv Danske.

Subašić je u tri utakmice na prvenstvu (protiv Islanda je branio Kalinić) u 300 minuta igre primio samo jedan gol uz sedam obrana što je 87.5 posto uspješnosti. Nakon što su vatreni ušli u četvrtfinale svjetskog prvenstva Subašić je postao jedan od glavnih kandidata za nagradu za najboljeg vratara SP-a. Prema kladionicama ispred njega su Brazilac Alisson i Francuz Hugo Lloris.

>> Pogledajte što Večernjakovi novinari kažu o našem sljedećem suparniku Rusiji

Novi hrvatski junak svjestan je euforije koja je trese Hrvatsku.

- Lijepo je živjeti ove trenutke, neka traju, ali znate kakva je popularnost, jednu utakmicu si gore, a drugu dolje. Drago mi je da sam mogao pomoći - kazao je Subašić koji je od 2012. u Monacu, a prije toga je branio za Hajduk i Zadar.

Sjajan je bio i Akinfejev koji je protiv Španjolske obranio udarce Kokeu i Aspasu. Njegova ključna obrana nogom Aspasova udarca još se i danas vrti na ruskim televizijama.

- Nisam ja bio junak utakmice, već momčad. Dečki su bili sjajni - kazao je nakon pobjede protiv 'Furije'.

Ruski mediji tvrde kako je Akinfejev vratar s mnogo lica. S jedne strane je smiren, staložen i odlično reagira pod pritiskom, no s druge strane sklon je nevjerojatnim pogreškama.

Danijel Subašić i Igor Akinfejev
1/19

Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. je poklonio Koreji pobjedu (1-0) ispustivši laganu loptu u gol. Nevjerojatnu pogrešku je napravio i u susretu protiv Alžira nakon čega je Rusija ispala sa SP-a. I na Kupu konfederacija prošle godine je bio kriv za poraz od Meksika.

Rekorder je po broju utakmica bez primljenog gola u ruskoj reprezentaciji prestigavši slavne Leva Ješina i Rinata Dasajeva, ali i drži rekord primivši pogodak u 43 uzastopna susreta u Ligi prvaka u dresu moskovskog CSKA.

Svi se u Rusiji nadaju kako je sada u 'pozitivnoj fazi'.

- On je takav karakter da od njega ne očekujte emocionalne govore u svlačionici - kazao je ruski novinar Artjom Kalinin za ESPN.

Njegov kolega Aleksandr Višnevskij smatra kako Akinfejev u reprezentaciji nema konkurencije i zbog toga stagnira, a nakon pobjede protiv Španjolske ruski Sport Express ga je usporedio s Jašinom.

>> Pogledajte Večernji pressing s Darijom Srnom

Komentara 2

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
15:13 06.07.2018.

Namjerio se brat pravoslavac na brata pravoslavac.

TN
tamo.netko
16:21 06.07.2018.

Bolji je nas Srbin! Naprijed Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije