Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO TIJELO

Sudačka komisija HNS-a: Sudac Pajač je oštetio Rijeku protiv Hajduka u derbiju

Dinamo i Hajduk u utakmici Superkupa na stadionu u Maksimiru
Sanjin Strukic/PIXSELL
05.10.2022.
u 14:12

Hajduk je pobijedio 1:0 pogotkom stopera Chidozieja Awaziema, ali Komisija je zaključila da je sudac Igor Pajač trebao isključiti Awaziema u 21. minuti igre, dakle, prije nego što je postigao pogodak za pobjedu.

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza u svojoj je tjednoj analizi zaključila da je Rijeka oštećena protiv Hajduka u Jadranskom derbiju na Rujevici u sklopu 11. kola HNL-a. 

Podsjetimo, Hajduk je pobijedio 1:0 pogotkom stopera Chidozieja Awaziema, ali Komisija je zaključila da je sudac Igor Pajač trebao isključiti Awaziema u 21. minuti igre, dakle, prije nego što je postigao pogodak za pobjedu.

2.10.2022.., Rujevica, Rijeka - SuperSport Prva HNL, 11. kolo, Hnk Rijeka - Hnk Hajduk. . Awaziem Collins Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

S druge strane, utrvrđeno je da je točno donesena odluka kojom u 2. minuti nije dosuđen kazneni udarac za Rijeku jer je igranje ruke Hajdukovog desnog beka Dine Mikanovića smatrano prirodnim. Analizu Komisije sudaca HNS-a za 11. prvenstveno kolo prenosimo u cijelosti:

Rijeka - Hajduk

Sudac: Igor Pajač. Pomoćni suci: Marjan Tomas i Jerko Crnčić. VAR sudac: Ante Čuljak.

2. minuta: Kontakt ruke braniča i lopte unutar kaznenog prostora nije prekršaj PNI-e. KNS HNS-a procjenu suca smatra ispravnom.

21. minuta: Incident u kojem je branič Hajduka počinio prekršaj "očiglednog držanja" suparnika KNS HNS-a smatra disciplinski kažnjivim opomenom. Uz razmatranje da je isti igrač prethodno opomenut, trebao je biti isključen iz igre.

Šibenik - Gorica

Sudac: Fran Jović. Pomoćni suci: Luka Pušić i Luka Pajić. VAR sudac: Tihomir Pejin.

55. minuta: Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Gorice, KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI-e (disciplinske mjere).

73. minuta: Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Šibenika KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI-e  (disciplinske mjere).

81. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Kontakt između braniča Gorice i napadača Šibenika KNS HNS-a ne razmatra kao prekršaj PNI-e, stoji u priopćenju sudačke komisije HNS-a. 

Komentara 3

VO
Vosar
19:59 05.10.2022.

Ovo je priprema za buduće potkradanje Hajduka, tako da se osigura naslov prvaka za Dinamo. Po tom kriteriju bi na svakoj utakmici morali isključiti igrača koji čuvaju Marka, a ne sudi se barem 5-6 faula na njemu.

DU
Deleted user
14:45 05.10.2022.

Možda i jest, ali je HNK Rijeka ove godine slaba. Slabašna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije