Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švedska

Sudac spasio život hokejašu koji je doživio srčani udar

hokej
GEPA pictures/ Felix Roittner
16.12.2009.
u 17:52

Hokejaš švedskog Orebra Niklas Lihagen ostao je živ ponajviše zahvaljujući prisebnosti suca, nakon što je za vrijeme utakmice doživio srčani udar.

Tijekom susreta švedske druge lige u hokeju na ledu između Orebra i Boforsa u prvoj trećini Lihagen se našao u gužvi te je pao na led. Sumnjajući da nešto nije u redu, oko njega su se okupili suigrači, no tek je sudac Wolmer Edqvist otkrio da je stvar mnogo ozbiljnija. Sudac Edqvist, inače vozač hitne pomoći, shvatio je da je Lihagen doživio srčani udar. Počeo je reanimaciju koja je bila uspješna, a hokejaš je poslije prevezen u bolnicu. Sudac Edqvist u Švedskoj je postao heroj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije