Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽJA RUKA

Sudac pitao Fabiana: Ha, ha, ha... jesi li to rukom?

Fabiano
Reuters
21.06.2010.
u 20:56

- Ma ne, zaustavio sam je ramenom - rekao je francuskom sucu Fabiano.

- Rukom si je uštopao, zar ne?, upitao je francuski sudac Stephane Lannoy Brazilca Fabiana uz širok osmijeh na licu.

- Ma ne, zaustavio sam je ramenom - rekao mu je Fabiano.

Malo kasnije, druga priča.

- Lopta mi je slučajno dotaknula ruku, ali gol je čist. To je bila 'Božja ruka' - promijenio je ploču i javno priznao Fabiano nakon utakmice.

Brazil je pobijedio Obalu Bjelokosti (3:1) u 2. kolu skupine G i osigurao osminu finala Svjetskog prvenstva. Dva je gola zabio Fabiano, jedan kako se navodi neregularan, rukom. Sudac je došao do Fabiana i imao zanimljiv dijalog. Možda ruku nije vidio, a možda je htio natjerati Fabiana da mu prizna da je igrao rukom kako bi poništio gol. U svakom slučaju, pogriješio je.

A to mu nije bila jedina pogreška na utakmici, prenijele su svjetske agencije. Nije dosudio nekoliko 'krvoločnih' startova igrača Obale Bjelokosti na Brazilcima, a isključio je Kaku nakon hollywoodski odglumljenog pada Keite. Fabiano je s dva gola na utakmici stigao odmah iza vodećeg strijelca prvenstva, argentinskog napadača Higuaina koji je zabio tri komada.

Prva 'Božja ruka', Diego Maradona, nije ostao dužan.

- Ne, ne, ne... Samo je jedna "Božja ruka", dobro znate čija. Uostalom, mislim da je on dva puta igrao ramenom - kazao je 'mali zeleni'.

U Sjevernoj Koreji  bio izravni prijenos tekme

Vlasti Sjeverne Koreje odlučile su pustiti utakmicu svoje nogometne reprezentacije - uživo.

Sjeverna Koreja igrala je 2. kolo protiv Portugala, a navijači u domovini mogli su napokon vidjeti prijenos utakmice na televiziji iako je Sjeverna Koreja izgubila.

Lampard: Bit ćemo glasni i krenuti glavom kroz zid

Frank Lampard, engleski reprezentativac, razjasnio je situaciju oko pokušaja polemika Johna Terryja s izbornikom Fabijem Capellom.

- John je mislio pozitivno. Pokušat ćemo biti glasni i krenuti glavom kroz zid na treningu i na utakmici - kazao je.

Komentara 10

OB
-obrisani-
21:30 21.06.2010.

Treba je sucu reci da on nije njihov Henry ...

OB
-obrisani-
21:48 21.06.2010.

Pa igra Čile, pa igra Švicarska, pa Brazil, Argentina i Urugvaj..Tu su i Njemačka, Italija i Francuska.. Ma tu su i bratski narodi Slovenije i Srbije..Samo jedna ekipa iz Top 10 FIFA ljestvice nedostaje, pardon nema njim među najboljima ali koliko pratim baš nikome ne nedostaju..Niko njih ne spomene, niko se na njih ne sjeti, oni su vanjka, tužni i ljuti..

ES
Esmeralda
00:02 22.06.2010.

ima par janeza u top 10 zalutalih na ovom forumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije