Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvižduci na Wembleyju

Sudac i VAR napravili zbrku: 'To će navijačima uništiti emocije!'

Paul Tierney i video-tehnologija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.03.2018.
u 09:56

Tijekom cijele utakmice bilo je mnogo zbrke, jer je sudac kod svake problematične situacije barem minutu potrošio na VAR analizu

U ponovljenoj utakmici osmine finala FA kupa Tottenham je na Wembleyju pobijedio trećeligaša Rochdalea sa 6:1. No susret su obilježile neobični događaji, a u glavnoj ulozi bili su sudac Paul Tierney i video-tehnologija.

Naime, Spursima nisu priznata dva pogotka, jedan iz jedanaesterca. Prije kaznenog udarca sudac je prekršaj nad Tottenhamovim igračem kod vodstva od 1:0 izvukao izvan šesnaesterca, ali je nakon konzultacije s video-sucem pokazao na bijelu točku.

Paul Tierney i video-tehnologija
1/11

Južnokorejac Son-Heung-Min krenuo je izvesti jedanaesterac, ali je na putu do lopte zastao. Iako je zatresao mrežu sudac Tierney nije priznao pogodak već je pokazao na indirektan udarac, a Son-Heung-Minu žuti karton.

Tijekom cijele utakmice bilo je mnogo zbrke, jer je sudac kod svake problematične situacije barem minutu potrošio na VAR analizu.
To je kod navijača izazvalo nezadovoljstvo te su se Wembleyjem često čuli zvižduci.

Sportski novinari bili su vrlo kritički prema video-tehnologiji. Robbie Savage, komentator BT Sporta, nazvao je VAR 'smiješnim' i 'bizarnim', dok je za Jermaina Jenasa sve to 'komedija'.

Nakon uvjerljive pobjede Spursa najviše se pričalo o video-tehnologiji.

- Prvo je poluvrijeme bilo vrlo čudno. Nisam siguran da ovaj sustav pomaže. Volimo igru koju poznajemo, nogomet je nabijen emocijama, a što smo ovime dobili. Ovako možemo uništiti emocije, pa ljudi koji vole nogomet više neće biti sretni - rekao je menadžer Spursa Mauricio Pochettino.

Argentinski trener smatra da i suci mogu ponekad pogriješe, to je sastavi dio nogometa.

- I suci mogu pogriješiti. Kad smo pogledali akcije iz prvog poluvremena, bilo je teško donijeti neke odluke. Sudac je glavni na terenu i uvijek ima posljednju riječ, a sada se brinem jer govorimo o modernoj tehnologiji, a ne o nogometu - zaključio je Mauricio Pochettino.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 7

NE
nebuišlo
10:18 01.03.2018.

to što pojedini suci nisu u stanju pametno koristiti var govori o njima, a ne o nekvaliteti var-a. napokon je uvedena tehnologija i neće biti više varanja i nezasluženih pobjednika. nitko racionalan ne očekuje da sve odmah funkcionira savršeno, ali ovakve pretjerane kritike nakon početnih grešaka govori o neznanju i neinteligenciji onih koji kritiziraju.

Avatar Mali.Princ
Mali.Princ
12:14 01.03.2018.

Bolje potrošit i jednu minutu na pregledavanje sporne situacije, nego se par minuta natezati s igračima koji protestiraju oko suca. Nema veze, naučit će suci brže raditi uz VAR, samo malo vremena treba.

ZE
zecipas
10:58 01.03.2018.

ako se video tehnologija uspješno koristi u nhl-u, nfl-u, nba-u?? onda se samo radi o tome da je problem u ljudima koji ne znaju koristiti tehnologiju (kojih očito ima podosta) ili lošem sustavu kamera (kako u košarci uspiju snimiti detalje?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije