Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOP 5 društvo

Slažete li se s ovim? Poznata aplikacija ima svojih pet najboljih, dva su iz Rijeke

U 4. kolu Hrvatski Telekom Prve lige sastali se Gorica i Hajduk
Matija Habljak/PIXSELL
11.12.2021.
u 12:28

Dakle, ovo su ocjene Sofe po njihovim kriterijima i oni mogu služiti kao dobar alat za pomoć. Ništa s ove liste nije izraženo mišljenje redakcije

Nakon što smo službeno prošli gotovo pola sezone Prve HNL, red je za neke od mini osvrta. Puno se u zadnjih nekoliko dana pričalo o važnosti obrambenih igrača u utrci za naslov prvaka, pa smo se zbog toga odlučili pregledati bazu podataka ljudi iz Sofa Scorea koji već jedno vrijeme detaljno, s ocjenama i svim statistikama upisuju što se događa na našim terenima. 

Dakle, ovo su ocjene Sofe po njihovim kriterijima i oni mogu služiti kao dobar alat za pomoć. Ništa s ove liste nije izraženo mišljenje redakcije.

5. Ivan Tomečak (Rijeka) 7.14

21.11.2021., Rijeka, stadion Rujevica - Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Ivan Tomecak
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Nogometaš koji je ove sezone postao zacementirana legenda Rijeke s najviše nastupa u povijeti kluba u europskim natjecanjima nastavio je pružati odlične partije i u HNL-u, u kojem već igra u svojoj 12. sezoni. Na desnom beku Tomečak je oličje neumornog igrača koji maksimalno radi na obje strane, diže ritam momčadi i prilagođava svoju igru onome što je potrebno Rijeci u tom trenutku, bila to agresivnost, disciplina, bacanje svih karata u napad ili nešto treće. Dobro stoji u gotovo svim statističkim kategorijama što naglašava njegovu polivalentnost, a treba istaknuti da je od svojih 12 HNL nastupa četiri puta bio izabran u momčadi kola. Kad god ga nije bilo, vrlo je očito nedostajao Rijeci.

4. Hrvoje Smolčić (Rijeka) 7.21

07.11.2021., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Sibenik - HNK Rijeka. Hrvoje Smolcic Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nema tu previše filozofije, Hrvoje Smolčić je s dobrim razlogom kapetan Rijeke. Ne samo zbog svoje pojave, karaktera i liderske točke, već i zbog individualnih izvedbi koje su ove sezone sve bolje i bolje. Jako je neobično imati Smolčića u ovom sastavu kad se toliko jako kritizira obrana Rijeke, ali treba biti realan pa reći da je Smolčić svoj posao radio fantastično, a da su najčešće u obrani griješile njegove kolege. Kad god Rijeka uspije sačuvati praznu mrežu, Smolčić bude igrač utakmice što vam puno govori. Također, valja reći da je Smolčić jedan od rijetkih HNL igrača sa 100 posto uspješnosti driblinga, a jedan je i od rijetkih s dodavanjem boljim od 90 posto uspješnosti.

3. Josip Šutalo (Dinamo) 7.22

9.12.2021., Olimpijski stadion, London, Engleska - UEFA Europska liga, skupina H, 6. kolo, West Ham - GNK Dinamo.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kad tako lagodno izbacite iz prvog sastava jednog Rasmusa Lauritsena koji je prošle sezone bio jedan od najvažnijih Dinamovih nogometaša, onda znate o kakvom je prospektu riječ. Šutalo je silom prilika 'uletio' u Dinamovu prvu postavu te zbog sjajnih igara tamo i ostao. Kod njega ćete tu i tamo svjedočiti baš nekoj vanserijskoj partiji, ali još je važnija činjenica da gotovo nikad neće odigrati neku lošu utakmicu, nego strahovito dobro drži kontinuitet jako dobrih predstava na visokoj razini. Glavne vrline u igri su mu kontrola lopte i presijecanje iste, a također je vrlo jak u napadačkom skoku, gdje zna i zabiti, ali i odličnim prijenosom lopte asistirati suigračima.

2. Ivan Milićević (Lokomotiva) 7.23

02.10.2021., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 11. kolo, NK Lokomotiva - NK Slaven Belupo. Ivan Milicevic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ako se pita ovog autora, Ivan je potajni kandidat za igrača sezone. Nevjerojatno je što je lijevi bek Lokomotive napravio u ovoj polusezoni, do te mjere da se u klubu boje kako ga ne bi izgubili već u siječnju. Ivan je toliko dobro igrao da je na oko teško vjerovati da igra za Loksu, da nije već negdje u ligama petice. U obrani je bio možda i najpouzdaniji pojedinac Lokomotive, ali je i u napadu bio sjajan s pet asistencija i dva gola s lijevog beka. Splićanin definitivno nije požalio kad je ove godine došao iz Željezničara. Prodor mu je brz, centaršut opasan, a koliko god vam se možda i činio nespremno, Ivan jako dobro radi i u duelima te oduizima lopte.

1. Gergo Lovrencsics (7.43)

06.11.2021., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Hrvatski dragovoljac. Gergo Lovrencsics Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Što reći na čovjeka koji se 'pretplatio' na sudjelovanje u momčadi kola. Više je puta bio uvršten u nju nego što nije. Svi će pričati o Livaji i Krovinoviću, ali oni upućeni znaju da je jedna od najključnija promjena u ovom novom Hajduku, upravo ta na desnom beku. Otkako je došao Lovrencsics, možda je i dalje malpo curilo u obrani, ali zato se sve to nadoknadilo s druge strane terena. Najvažniji broj kod "Đerđa" je 2.7, broj ključnih dodavanja po utakmici po kojem se drastično ističe u odnosu na ostale braniče, ali i igrače. Da Hajduk nema Lovrencsicsa, imao bi ove sezone jako puno problema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije