Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRENER

Subotić: Nažalost, uz ovakav kalendar Cibona ne može igrati u Europi

Slobodan Subotić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.06.2017.
u 19:15

- Mene zanima Europa, ali samo kad bi Cibona igrala u hrvatskom prvenstvu nakon regionalne lige, kao što je to bilo godinama.

Kako to uvijek biva, i ovaj je put Cibona novog trenera predstavila u svom VIP salonu, u kojem je Slobodan Subotić sa zanimanjem promatrao slike starih asova.

- Grčki prijatelji poručili su mi da sam preuzeo veliki klub. Pun sam poleta u namjeri da klub vratim tamo gdje mu je i mjesto. Osim rezultatskog dometa kluba, htio bih i afirmirati par mladih igrača, kao što sam to učinio u Splitu. Osim toga, volio bih da se ljudima sviđa kako Cibona igra, da to bude momčad koja se bori za svaku loptu. Imam nešto u glavi, no ne smijem vam otkriti svoje snove.

Od Piksija se u Ciboni očekuje jako puno.

- Cijela je moja karijera takva, gdje god sam došao morao sam napraviti više nego što je napravljeno prethodne godine. Uostalom, dobro kažu Amerikanci: “Ako ne možeš izdržati vrućinu, ne idi u kuhinju, ostani na balkonu”.

Jure u tri natjecanja

Po svemu sudeći, Subotić neće imati veći proračun za momčad no što je imao Mulaomerović, što je najavio i direktor:

- Nisu vremena da Cibona može jurišati na osvajanje ABA lige i visok rezultat u Europi, no držim da i s proračunom sličnim prošlosezonskom možemo napraviti iskorak. A s ovakvim trenerskim imenom dobivamo neko jamstvo da će ljudi dolaziti gledati cibose koji daju od sebe 150 posto.

Nažalost, Cibona sljedeće sezone neće igrati ni u jednom europskom klupskom natjecanju. Tako je odlučilo klupsko vodstvo. Što o tome misli novi trener?

- Mene zanima Europa, ali samo kad bi Cibona igrala u hrvatskom prvenstvu nakon regionalne lige, kao što je to bilo godinama. Ovako bismo, igrajući u tri natjecanja istodobno, ubijali igrače. Kalendar nam to jednostavno ne dopušta. Osim toga, kako sam novi trener, bolje je da prve sezone što više treniramo.

Za razliku od Subotića, njegov prijatelj Jurij Zdovc prolazit će između Scila i Haribda jer će Cedevita igrati u tri natjecanja istodobno.

- Sa Zdovcem sam prijatelj, no u međusobnim utakmicama to se neće osjetiti. Tri godine bio sam mu trener, a jednu godinu bili smo suigrači u Olimpiji, kada je on imao 17 godina. Želim mu uspješnu sezonu.

Dvije pogrešne reakcije

Poželio je Subotić time uspješnu sezonu i predsjedniku Cedevite koji ga je prije sedam godina otpustio.

- U trenerskom poslu ne ide sve kako želite. Nije sve uzlazna putanja, nisu svi odnosi onakvi kakve priželjkujete. Osim toga, ja nisam zlopamtilo, a čini se ni druga strana, o čemu govori i to da smo razgovarali u ovom prijelaznom roku.

Što se zapravo dogodilo između njega i Mladena Vebera?

- Igrali smo loše na jednoj utakmici u Slavoniji, bilo je isključenih igrača i puno nervoze, pa sam odlučio da odmah idemo u Zagreb, a nikako na jednu drugu utakmicu na kojoj smo se obećali pojaviti. Eto, zbog toga je došlo do sukoba i pogrešnih reakcija s obje strane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije