Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

Subašić dobio novog trenera: francuska legenda na klupi Monaca

Thierry Henry
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
17.10.2018.
u 20:12

Posljednje dvije godine bio je pomoćnik belgijskom izborniku Robertu Martinezu, a nedavno je odbio ponudu Aston Ville

Bivši francuski nogometni reprezentativac Thierry Henry (41) izabran je za novog trenera francuskog prvoligaša Monaca na čijim vratima brani bivši hrvatski reprezentativac Danijel Subašić.

Henry će na kupi momčadi iz Kneževine naslijediti Leonarda Jardima koji je dobio otkaz nakon katastrofalnog ulaska u sezonu. Monaco se trenutačno nalazi na 18. mjestu sa svega šest bodova, tek jednim bodom više od 'fenjeraša' Guingampa.

>> Pogledajte tko su najplaćeniji hrvatski sportaši

- Bio je to izbor srca. Kada sam dobio ponudu nisam previše razmišljao. Svi znate za moju ljubav i privrženost prema Londonu, ali ovdje sam počeo svoju nogometnu priču. Želim se zahvaliti Monacu što mi je dao priliku voditi momčad ovog kluba koji mi je tako poseban. Sretan sam i ponosan, spreman na izazove koje slijede. Ne mogu dočekati da se upoznam s igračima i da počnemo raditi zajedno - kazao je Henry kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman.

Posljednje dvije godine bio je pomoćnik belgijskom izborniku Robertu Martinezu, a nedavno je odbio ponudu Aston Ville.

Henry je sjajnu igraču karijeru započeo u Monacu, potom je igrao za Juventus, Arsenal, Barcelonu i New York Red Bull. Osvojio je 15 klupskih trofeja, dok je u dresu francuske reprezentacije bio svjetski (1998) i europski (2000) prvak.

- Sve je počelo u Monacu. Posao, bol, strast, poštovanje, radost ... i sad sve ponovo počinje - poručio je jedan od najboljih francuskih napadača svih vremena.

Francuski mediji pišu kako su među kandidatima za Monacovu klupu bili i Marcelo Gallardo, te Laurent Blanc, ali se ruski biznismen i vlasnik kluba Vladimir Ribolovljev odlučio se za trenerskog debitanta.

Komentara 1

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
11:18 19.10.2018.

Bravo Hrvatska Legendo Danijele !!!! Bravo Hrvatska Reprezentacija!!! Bravo Hrvatski Dečki!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije