Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BECKSOV PLAN

Stvara se momčad iz snova u Americi, već su kontaktirali Luku Modrića!

05.07.2020.
u 18:20

Amerika je velika prilika. Nogomet je u velikom naletu i mislim da je pravo vrijeme da u SAD dođu i najbolji igrači – rekao je Beckham

Nijedan nogometaš za promociju nogometa u SAD-u i MLS lige kao poželjne igračke destinacije nije toliko napravio kao David Beckham. Gdje god bi se LA Galaxy pojavio, zbog Becksa bi nastala prava histerija. Bio je superzvijezda, čak 250.000 njegovih dresova prodano je u SAD-u i prije nego što je odigrao prvu utakmicu. Gostovao je u showu Davida Lettermana, obilazio hollywoodske zabave, u društvu Jacka Nicholsona iz prvog reda do parketa gledao utakmice LA Lakersa, razvijao svoj brend... Iako je za njegova boravka u Los Angelesu fokus najmanje bio na nogometu, Beckham je “otkrio Ameriku”, a zapravo je to bio “zicer” koji nije mogao propustiti.

Dobio klub za sitniš

Kada je 2009. došao u SAD, pred Becksa su rasprostrli crveni tepih, dali mu uvjete kakve nitko ni prije ni poslije njega nije imao, poput jedinstvenog dodatka ugovoru kojim mu je omogućeno osnivanje MLS franšize u bilo kojem gradu osim New Yorka po fiksnoj cijeni od 25 milijuna dolara. Kao poslovni čovjek, Becks takvu priliku nije propustio. Za usporedbu, Charlotte je mjesto u MLS ligi od 2021. godine koštalo čak 325 milijuna dolara, odnosno 13 puta skuplje. Zarada mu je pritom zajamčena jer vrijednost franšiza u američkoj nogometnoj ligi, prema Forbesu, stalno raste, i to čak 30 posto svake sezone.

Kupio je Becks franšizu u Miamiju, a ta odluka bila je pun pogodak jer sredini u kojoj 70 posto populacije čine Latinoamerikanci nogomet nije egzotičan sport. Beckhamovo ime garantiralo je i privlačenje velikih imena, kako nogometnih tako i sponzorskih, pa je s Qatar Airwaysom dogovoren sponzorski ugovor vrijedan 234 milijuna eura. Za usporedbu, isti sponzor Romi će za tri godine dati “samo” 40 milijuna eura.

Beckhamov klub na površini od 131 hektara gradi Miami Freedom Park, luksuzni kompleks sa stadionom kapaciteta 25.000 mjesta u čijem će sklopu biti i hotel sa 750 soba, prodajni i poslovni prostori, a čija će gradnja, zajedno s uređenjem okoliša i javnog parka, koštati gotovo milijardu dolara.

Prekid sezone zbog pandemije koronavirusa nije samo Beckhamov već i globalni problem. Procjenjuje se da će nogometni klub iz Miamija prvu godinu postojanja zaključiti s minusom od 20 milijuna dolara, no projekt je očito financijski moćan s obzirom na to da klub nije posegnuo za smanjenjem plaća igračima kao što je to učinila većina klubova u MLS ligi.

Naravno, zvjezdani projekt podrazumijeva zvjezdanu momčad.

– Amerika je velika prilika. Nogomet je u velikom naletu i mislim da je pravo vrijeme da u SAD dođu i najbolji igrači – rekao je Beckham.

S Davidom Silvom navodno je sve dogovoreno, Alexis Sanchez kupio je prije nekoliko mjesec luksuzni penthouse u Miamiju, što je, smatraju mnogi, signal da će Čileanac jedan Inter zamijeniti drugim, a kontaktirano je još prije i s Edinsonom Cavanijem, Lukom Modrićem, Arturom Vidalom i Jamesom Rodriguezom, a Sergio Ramos trebao bi doći nakon SP-a u Kataru 2022. Beckham ima veliku želju da u dresu momčadi čiji je suvlasnik karijeru jednog dana završe i Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Neymar: Davide, stižem!

Ronaldo razmišlja poslovno jer odlazak u SAD prije završetka karijere bila bi mu sjajna poslovna prilika da snažno pogura svoj brend na bogatom i uvijek “gladnom” tržištu. Uostalom, ne krije da se jednog dana vidi u Hollywoodu. Takvu priliku prepoznao je i Neymar koji je Beckhamu već obećao da će doći.

– Rekao sam mu da ću jednog dana igrati u njegovoj momčadi. Bit će to za nekoliko godina. U tome smo zajedno. On je moj predsjednik – kazao je Neymar.

Inače, sezona u MLS ligi, koja je prekinuta nakon samo dva kola, bit će nastavljena 8. srpnja u Orlandu. Naravno, zasad bez gledatelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije