Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLIJADA NA SP-U

Strupar: Nagledali smo se golova, ali će taj trend stati

Njemačka - Portugal
Reuters (Ilustracija)
17.06.2014.
u 22:57

– Nogomet se strahovito ubrzao, napreduje gotovo poput tehnologije. Nismo do sada gledali tvrde utakmice, a sretna je okolnost bila što je na dosta utakmica gol padao jako rano. U tom trenutku padaju u vodu sve taktike, za ambicioznije momčadi prva je utakmica jako bitna, a tada sve kalkulacije padaju u vodu – kaže Branko Strupar.

Može se prigovarati na suđenje, ali nitko ne može reći da se u Brazilu nema što vidjeti. Zaključno sa susretom SAD-a i Gane, utakmice SP-a polučile su ni manje ni više nego 44 gola. Prosjek od gotovo 3,4 pogotka nešto je što se ne viđa svaki put, a pogotovo ne u usporedbi s prošlim Mundijalom u Južnoj Africi. Nakon prvih osam utakmica palo je 28 golova u Brazilu, a tek 13 na SP-u u Južnoafričkoj Republici. I ne samo to, do sada smo imali samo jedan neriješen rezultat, 0:0 Nigerije i Gane u najlošijoj utakmici do sada.

– Nogomet se strahovito ubrzao, napreduje gotovo poput tehnologije. Nismo do sada gledali tvrde utakmice, a sretna je okolnost bila što je na dosta utakmica gol padao jako rano. U tom trenutku padaju u vodu sve taktike, za ambicioznije momčadi prva je utakmica jako bitna, a tada sve kalkulacije padaju u vodu – kaže Branko Strupar.

Jako je zanimljivo vidjeti i generalne statistike. Na primjer, Gana je s Bjelokosnom Obalom na čelu ljestvice momčadi s najviše upućenih udaraca, no Ganci su svoju utakmicu izgubili, Bjelokoščani dobili.

– Imao sam dojam da dosta brzaju, da nemaju kvalitetnog zadnjeg pasa, koncentracije, a i dobili su gol nakon 30 sekundi. Bili su bolji, a ipak su izgubili – misli Strupar.

Još zanimljivije, Ronaldo je imao čak sedam udaraca prema vratima, no nije zabio, jednako koliko i Benzema koji je postigao dva. A Thomas Müller mogao bi se naći među rijetkima koji će dva puta biti najbolji strijelac Svjetskog prvenstva – odmah tri gola iz tek četiri pokušaja.

– Strašno mi se sviđa Müller. Igra za momčad, nije nametljiv, dosta sličan Mandžukiću, a osobno bih želio da Klose postane najbolji strijelac svjetskih prvenstava svih vremena. Ima još vremena, vidjet ćemo. Benzema je imao lakši posao, Honduras nije ozbiljan suparnik – kaže Strupar koji misli da se ipak ne treba nadati kako će se fantastičan trend nastaviti:

– Kako se natjecanje nastavlja, tako ulozi rastu. Dolazimo u situaciju u kojoj je svaki gol dragocjen pa se može događati da momčad koja prva zabije i pobijedi. Oni koji posao nisu obavili u prvom kolu moraju nadoknaditi u drugom i više će paziti na rezultat.

>> Niko Kovač treći najpopularniji među trenerima na SP-u!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije