Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKE IGRE

Odbio poslušati Vladu pa mu specijalci upali u roditeljski dom

Saeid Mollaei
Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS/PIXSELL
1/2
02.09.2019.
u 21:07

Iranski ministar sporta Masud Soltanifar optužio je Međunarodnu džudaški savez da pokušava 'stvoriti probleme' s Mollaeijem, javila je agencija IRNA

Bivši svjetski prvak u džudu, Iranac Saeid Mollaei boji se vratiti u domovinu nakon što je odbio poslušati naredbu svoje Vlade da namjerno izgubi borbu na Svjetskom prvenstvu u Tokiju, a sve su krive političke igre. 

Naime, vodeći ljudi države to su tražili jer bi tako njihov najbolji džudaš izbjegao borbu s izraelskim borcem Sagijem Mukijem u finalu, piše Reuters

Međunarodna džudo federacija objavila je da je zamjenik iranskog ministra sporta Davar Zani naredio Mollaeiju da mora izgubiti borbu u četvrtfinalu.

U razgovoru za službenu stranicu Međunarodne džudo federacije Mollaei je rekao kako se boji za svoj život

- Želim se boriti kada god mogu. Živim u zemlji čiji zakoni mi to ne dozvoljavaju. Nemamo izbora, svi sportaši su ucijenjeni. Sve što sam napravio je za moj novi život. Bojim se za sebe i svoju obitelj - rekao je Mollaei.

AP dodaje i kako je Mollaei dobio poziv predsjednika olimpijskog Odbora Irana Reze Salehi Amirija nakon što je odbio namjerno izgubiti. 

On mu je rekao kako se specijalni policajci nalaze u kući njegovih roditelja

Iranski ministar sporta Masud Soltanifar optužio je Međunarodnu džudaški savez da pokušava 'stvoriti probleme' s Mollaeijem, javila je agencija IRNA.

On je najavio da će Iran uputiti protestnu notu Međunarodnom olimpijskom odboru.

Dodajmo kako je Iranac pobijedio u borbi 'koju je morao predati', ali je izgubio u polufinalu tako da do borbe s Izraelcem nije došlo. Muki je na kraju osvojio zlatnu medalju te nazvao Mollaeija inspiracijom.

>>> Pogledajte intervju Filipa Hrgovića za Večernji TV


 
Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
06:46 03.09.2019.

Kada ovo čovjek pročita nije ni čudna ona teorija kako zapravo potječemo sa područja Perzije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije