Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKO SOKOLOVO

Strahonja nezadovoljan sutkinjom s Poljuda: Nije fizički spremna, a Hajduk je trebao dobiti penal

Split: MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Hajduk - NK Zagreb
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
02.05.2022.
u 21:02

- Kalinić nije pao sam od sebe, već pod prekršajem. Vidimo jasno udaranje sleđa, to je za kazneni udarac apsolutni i VAR se morao uključiti i dati sutkinji priliku da pregleda snimku na kojoj se jasno vidi udaranje

Marijo Strahonja analizirao je i ovog ponedjeljka minulo kolo HNL-a. U samoj završnici, u 33. kolu HNL-a. "oko sokolovo" je najviše zamjerki imao na utakmicu Hajduka i Hrvatskog dragovoljca (2-1). Sutkinja je bila Ivana Martinčić, što joj je bilo peti put u HNL-u, ali Strahonju nije oduševila.

- Nije to bila njena najbolja izvedba, upitno je i koliko je spremna za ovako važne utakmice. U prethodne četiri pokazivala je sposobnost za zahtjevnije utakmice, ali na Poljudu nije djelovala spremno, čak je pokazivala i fizičku nekvalitetnu pripremu, pozicioniranje, nije bila spremna ući u duel kod konfrontacija i preventivno djelovati.

Hajdukovci su nekoliko puta tražili kazneni udarac, prvi put u 20. minuti nakon duela Čoline i Galešića.

- To je jedna od pozitivnijih odluka, obrambeni je ušao u prostor, napadač iskontrolirao loptu, ali desna mu se saplela o nogu koja je bila na vrijeme ispružena u prostoru. To nije za kazneni udarac niti se VAR trebao uključiti - objasnio je Strahonja, ali je dodao da je u 54. minuti Hajduk trebao dobiti penal kada je Smolčić srušio Kalinića.

- Kalinić nije pao sam od sebe, već pod prekršajem. Vidimo jasno udaranje s leđa, to je za kazneni udarac apsolutni i VAR se morao uključiti i dati sutkinji priliku da pregleda snimku na kojoj se jasno vidi udaranje.

U 66. minuti Čolina je opet bio u kaznenom prostoru i pao nakon duela sa Šubarićem, a u  73. minuti je Markovina igrao rukom.

- Igrač Hajduka naglasio je kontakt i ovo je isključivo odluka sutkinje koja je procijenila da to nije za kazneni udarac - kaže Strahonja i dodaje:

- Od 1. srpnja Uefa je dala jasne naputke u tim situacijama. Obrambeni nije imao namjeru igrati loptom, čak je pokušao i preko lopte i po tim uputama ovo nije kažnjivo.

Sutkinja Martinčić  nije isključila Bristrića nakon što je udario Grgića, a potom ga uhvatio u "kravatu".

- Bila je blizu i trebala je to samostalno riješiti. Vidimo nesportsku namjeru igrača, da udari protivnika, a ne da pokuša doći do lopte. I pokušaj je isključenje i da je pokazala crveni, bilo je opravdano. A i udarac pa onda "kravata" zaslužuju i dvije javne opomene, ako ništa drugo - objasnio je Strahonja, potvrdivši da je Šibenik trebao protiv Rijeke imati kazneni udarac kod rezultata 5-2 za Rijeku.

 

>> Okupili smo članove Dinamove generacije 1982.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
21:16 02.05.2022.

Val političke korektnosti doplutao do HNS.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
21:26 02.05.2022.

Pa tko bi mogao pratiti taj brzi nogomet u HNL.

LU
Lukimir
20:34 03.05.2022.

Sutkinja Martinčić je simpatična i ambiciozna. Sudila je već prvu ligu i nije bila loša. No za ova zadnja kola je trebalo na teren poslati Zebeca koji je bio u Var sobi.npr a ne nju kao glavnog suca. Jer je ta utakmica bila očekivano prezahtjevna. Tipično losa odluka kod delegiranja sudaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije