Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HKS-a

Stojko: Efes nas je molio da Simon ne igra protiv Švedske, nismo Kruni htjeli raditi probleme

Krunoslav Simon
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
28.11.2020.
u 20:45

Dakako, iz Efesa takvo što nisu tražili od turskog izbornika Orhuna Enea koji na svom popisu igrača ima čak petoricu Efesovih igrača, pa tako i naturaliziranog stranca Amerikanca Shanea Larkina

Nakon što se u petak priključio reprezentaciji, prespavao u istanbulskom hotelu u kojem je formiran balon i nakon što je u subotnje jutro odradio i trening s izabranicima Veljka Mršića, Krunoslav Simon kazao je ovo:

- Napokon sam se vratio u reprezentaciju. Priključujem se u pravom trenutku, nakon što su dečki odigrali odlično protiv Turske. Atmosfera je odlična i nadam se da ćemo to zaokružiti s još jednom odličnom predstavom.

Ishod utakmice sa Švedskom više će ovisiti o nama jer oni nemaju kvalitetu Turske, no za pobjedu moramo ponoviti predstavu kakvu su dečki pružili protiv Turske. A u njoj smo jako dobro izgledali i ja sam jako sretan.

Eto tako je razmišljao Kruno, sve dok negdje u popodnevnim satima iz njegova kluba (direktor Yilmaz Alper) nisu nazvali Hrvatski košarkaški savez.

A generalni menadžer turskog euroligaša zamolio je da, kad je već Hrvatska u tako dobroj situaciji (3-0), od nedjeljne utakmice hrvatski izbornik Mršić oslobodi svog, trenutno, najcjenjenijeg igrača kojeg je imao na raspolaganju.

O čemu se radi objasnio nam je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković:

- Kruno je imao veliku volju da zaigra. Odmah po povratku iz Beograda, gdje je njegov Efes pobijedio Zvezdu, došao je u naš hotel. Štoviše, napravio je i obvezno testiranje i prespavao u hotelu, no onda su nazvali iz njegova kluba i zamolili da ga oslobodimo od te utakmice kad već imamo tako komfornu situaciju to jest tri pobjede bez poraza.

A oni kao euroligaš imaju četiri vrlo važna igrača izvan stroja. Pozitivno smo odgovorili na njihovu molbu jer ne želimo raditi Kruni nikakve probleme, da ne daj Bog netko u njegovu klubu njegovo igranje za Hrvatsku protivno njihovim željama ne bi tretirao kao neposluh ili takvo što.

Dakako, iz Efesa takvo što nisu tražili od turskog izbornika Orhuna Enea koji na svom popisu igrača ima čak petoricu Efesovih igrača, pa tako i naturaliziranog stranca Amerikanca Shanea Larkina.

No, nakon debakla protiv Hrvatske (62:79), Turcima gori pod nogama, prijeti im neodlazak na Eurobasket, pa je i to za razumjeti.

No, upitasmo predsjednika Vrankovića, što bi bilo sa Simonom da smo kojim slučajem izgubili od Turske? Da li bi onda ipak igrao u nedjelju protiv Švedske (18 sati).

- Onda bi to bila druga priča. Onda bi drugačije karte bile na stolu.

I Stojka je iznenadila blistava predstava izabranika trenera kojem su on i njegovi suradnici povjerili nacionalnu vrstu.

- Ovo je početak stvaranja jedne dobre priče. Mislim da smo na dobrom putu, no moramo biti svjesni da su ovo ipak samo kvalifikacije za Eurobasket, a da nas na ljeto čekaju olimpijske kvalifikacije.

Daj Bože da odemo na Olimpijske igre, onda bi to bila sjajna priča. Ovako to treba sve spustiti na zemlju i ići korak po korak. Moramo zadržati ovu pozitivu i nadalje graditi kult reprezentacije - naglašava predsjednik Vranković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije