Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GREDE I VRATNICE

Sto dana nogometnog mraka

21.11.2008.
u 17:45

Završetkom 15. premijerligaškog kola nastat će “duga mračna noć” na nogometnoj pozornici BiH. Kao i ranijih godina, stotinjak i više dana neće se igrati službene utakmice, a one prijateljske uslijedit će tek nakon uvodnih priprema za proljeće, tamo krajem siječnja.

Neki će klubovi već u ponedjeljak objaviti odmor, drugi će još koji dan rekreativno trenirati. Uglavnom, profesionalne nogoloptače čeka četrdesetak dana odmaranja, nerada i opuštanja. Većina trenera protivi se “divljem” igranju malog nogometa.

U većini europskih, pa i zemalja susjeda, čiji je nogometni kalendar sličan onom u BiH, priređuju su dvoranska malonogometna prvenstva, ponegdje i velikonogometne turnire.

Ili klubovi putuju na pripreme u inozemstvo gdje su klimatski uvjeti povoljniji. U BiH nikome ne pada na pamet organizirati dvoransko prvenstvo, a odlazak klubova u tople krajeve zbog financijskih razloga prava je rijetkost.

Većina trenera obavit će prozivku za proljetne pripreme poslije desetog siječnja. Lako je zaključiti da su ovako duge stanke jedan od uzroka slabe kvalitete nogometa. Uviđaju to i klubovi i u savezu, ali nitko ništa ne poduzima da bi išta promijenio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije