Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Tel Aviv

Što će Slavenu Sammir kad je Iličević najbolji igrač Bundeslige

\'2. FBL 09/10  4. Spieltag Hinrunde / Stadion: ENERGIETEAM ARENA SC Paderborn 07 vs. 1. FC Kaiserslautern  Ivo Ilicevic  ( Kaiserslautern #22 ) am Ball  Foto Uu0300 nph ( nordphoto ) *** Local Capti
Pixsell
20.09.2010.
u 08:03

Kriza vatrenih: Olić je najslabije ocijenjen igrač Bayerna, kao i Rakitić u Schalkeu, Petrić ne igra, Kranjčar je na klupi...

Stvari se razvijaju kao po Mamićevoj narudžbi. Svi reprezentativci koji bi bili konkurencija preporođenom Sammiru u ovom su trenutku po formi za koplje ispod Dinamova Brazilca. Uz brazilskog čarobnjaka brojke su kakve nema nijedan hrvatski nogometaš: do utakmice sa Zagrebom odigrao je 14 utakmica i postigao već 12 pogodaka. Ocjenjuje li se i umjetnički dojam, onda je Sammir još za klasu uvjerljiviji od ostalih, jer golovi koje je zabio Šerifu u Tiraspolu ili Hajduku bili su remek-djela. Kao i asistencije Mandži protiv Kopra ili Rukavini protiv Villarreala.

Eurogol protiv Bayerna

No, nije Sammir jedini dragulj koji Hrvatska ima. Bilićeva kontra Mamiću zove se Ivo Iličević (24), u ovom trenutku, nakon četiri odigrana kola, najbolji igrač njemačke Bundeslige! Vezist Kaiserslauterna, prema izvjestiteljima Kickera, ima prosjek ocjena impresivnih 2,00. Ono što je Sammir odigrao protiv Villarreala, Ivo je demonstrirao nedavno protiv Bayerna: eurogol i asistencija. Postoji li onda jači argument za Bilićev poziv od ovoga? Teško! Usto, Iličevića nitko ne gura, zbog njega se ne prijeti i ne vrijeđa.

Nažalost, Bilić se uoči utakmice s ambicioznim Izraelcima suočava s najvećom krizom forme ključnih igrača, onih koji su ga spašavali kada je bilo najteže. Eduardo da Silva ionako je već izgubio poziciju u prvih 11 vatrenih, zbog nestandardnosti u Šahtaru, dok je Modrić ozlijeđen, a Kranjčar je dobio konkurenciju u Van der Vaartu, koji je u Tottenham stigao iz Real Madrida i mora igrati.

Luka Modrić, genijalac o kojemu najviše ovisi igra vatrenih, ove sezone odigrao je samo tri utakmice za Spurse i zabio jedan gol, dok je Kranjčar odigrao četiri utakmice, bez pogotka.

Sezona je kao u noćnoj mori krenula i za Ivana Rakitića, čija je prosječna ocjena u Schalkeu mizernih 4,00. A Ivan je također igrač na kojega Bilić najozbiljnije računa za Izrael.

U opasnoj su krizi i napadači. Mladen Petrić izgubio je poziciju u HSV-u, odigravši samo jednu utakmicu, Mandžukić se u Wolfsburgu preselio na klupu, kao i Ivica Olić u Bayernu. Nevjerojatno zvuči podatak da je Ola, koji je u prošloj sezoni toliko puta spasio Bavarce i kod Van Gaala bio nezamjenjiv, danas najlošije ocijenjen igrač Bayerna sa 4,75.

A Danijel Pranjić ove je sezone kod Van Gaala dobio tek mrvice, po 17 i 27 minuta, za što u Kickeru nije ni dobio ocjenu. S takvim demoraliziranim trupama Slaven ide na noge Fernandezu...

Kalinić treba Ladiću

Kada bi naš izbornik sastavljao momčad s igračima u najboljoj formi, onda bi napadački tandem činili Nikica Jelavić i Nikola Kalinić. Jelavić je, nakon izvrsnih nastupa za bečki Rapid, sjajno krenuo i u Rangersu, dok je Kalinić već nanizao pet nastupa za Blackburn te postigao dva pogotka koja su Roversima donijela četiri od pet bodova u najjačoj svjetskoj ligi. No, Kalinić će biti neprocjenjiv Ladiću u srazovima sa Španjolcima u doigravanju za EP mladih.

Komentara 33

BU
budisvoj
11:25 20.09.2010.

tomislave dasoviću...smir nije asistirao rukavini...pogledaj snimku..

GR
gripole rv
13:54 20.09.2010.

slonu jedan ko je rekao da su i strinić i buljat a pogotovo subašić zaslužili u repki biti.ali bogami ni tvoj sammir nije zaslužio.bar ne još

PR
ProCro
11:23 20.09.2010.

Treba jos dodat da Dudu takoder grije klupi i da je trenutacno totalno izvan forme! Petric je zabio super gol i samo je pitanje vermena kad ce se vratiti u prvih 11 a van Nistelrooy na klupu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije