Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što mu je bilo?

Što će reći Platini? Anelka gol proslavio antesemitskom gestom!

Nicolas Anelka
Foto: Screenshot YouTube
1/2
29.12.2013.
u 09:21

Francuz je kasnije na Twitteru objasnio kako je proslavu pogotka posvetio komičaru i svom prijatelju Dieudonneu M’bala M’bali, koji je popularizirao ovu gestu

Jučerašnju utakmica između West Hama i WBA-a (3:3) obilježio je Nicolas Anelka. Osim što je postigao dva pogotka, gostujući napadač jedan od golova proslavio je antisemitskom gestom.

Francuz je nakon pogotka ispružio desnu ruku, a onda preko nje stavio lijevu ruku s ispruženim dlanom.  Takav pozdrav naziva se "la quenelle", koji se u Francuskoj koristi kao "obrnuti nacistički pozdrav" i jedina joj je svrha uvrijediti francuske Židove.

Francuz je kasnije na Twitteru objasnio kako je proslavu pogotka posvetio komičaru i svom prijatelju Dieudonneu M’bala M’bali, koji je popularizirao ovu gestu. U svakom slučaju, nakon ovakve geste stiglo je mnogo osuda na Anelkin potez. Istraga Engleskog nogometnog saveza gotovo sigurno će biti pokrenuta, a zanimljivo će biti vidjeti reakciju njegova sunarodnjaka Michela Platinija, predsjednika Uefe, čija se organizacija u posljednje vrijeme bori protiv ovakvih vrsta poruka na nogometnim terenima.

Komentara 17

KR
KroničarHr
10:54 29.12.2013.

Predlažem Platiniju da angažira kao savjetnike ili neku vrstu nogometne međunarodne policije, operativnih trupa, dio medijskoga i političkoga establišmenta iz Hrvatske, specijaliziranoga za - progon fašista. Nema majci, kad oficiri EPH, aktualne koalicije, djela pravosuđa i pogotovo odvjetnika predvođeni Nobilom, nagrnu po europskim terenima, pohapsit će sve živo i mrtvo. A ni mi ne bi loše prošli, jer bi nas valjda tada ostavili na miru.

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:10 29.12.2013.

nece biti nista-on je "francuz" a ne neki Simunic iz HR

MO
Mocnimis
11:11 29.12.2013.

Eto, meni su se svi smijali. Rekoh da će nam zabraniti hodanje na dvije noge jer su tako nacisti hodali kad su radili svoje nestašluke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije