Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKE NESUGLASICE

Što će na ovo reći UEFA: Španjolska stala uz Srbiju, ne želi igrati protiv Kosova?

Goran Stanzl/PIXSELL
09.12.2020.
u 09:41

Naime, tijekom ždrijeba loptice su odlučile da reprezentacija Srbije odlazi u skupinu A, a potom je u istu grupu izvučeno i Kosovo pa zbog političkog pravila prebačeno u prvu sljedeću moguću skupinu, skupinu B

Ždrijeb u Zurichu u ponedjeljak je oformio skupine za europske kvalifikacije za SP u Kataru 2022. No, zbog političkih pravila UEFA-e, neke su skupine malo 'prilagođene', no čini se da ni takve nekima ne odgovaraju. 

Naime, tijekom ždrijeba loptice su odlučile da reprezentacija Srbije odlazi u skupinu A, a potom je u istu grupu izvučeno i Kosovo pa je zbog političkog pravila prebačeno u prvu sljedeću moguću skupinu, skupinu B, gdje se nalaze Španjolci, Šveđani, Grci i Gruzija. 

Prema pisanju španjolskih medija, skupina s Kosovom ne leži svima, a njemački mediji otišli su toliko daleko da tvrde kako Španjolska neće dopustiti svojim nogometašima da igraju protiv reprezentacije države koju oni nisu priznali. 

Španjolski list Marca podsjetio je kako Furija nikada nije igrala protiv Kosova te kako im nezavisnost nisu priznali ni Grci ni Gruzijci dok Švedska jest. 

– Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španjolska Vlada zapravo ne dopušta svojoj reprezentaciji da se natječe protiv Kosova. Ova zabrana na snazi je jer postoje brojne paralele s onim što se u Španjolskoj događa sa zahtjevima za nezavisnost Katalonije, a Španjolska je po tom pitanju već dugo na strani Srbije, koja je svojedobno i ratovala zbog istih tendencija na Kosovu – piše njemački Sport1.de. 

Pitanje hoće li se te utakmice igrati i što će biti kazna ne budu li se odigrale, ostaje vidjeti u ožujku kada kvalifikacije trebaju krenuti. 

Komentara 171

DU
Deleted user
09:52 09.12.2020.

Izbaciti Španjolsku iz natjecanja i gotova priča.

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
10:05 09.12.2020.

To bi znacilo da se u Spanjolskoj politika mijesa u sport, a koliko mi je poznato FIFA to strogo kaznjava. Drugim rijecima, Spanjolskoj slijedi suspenzija.

ST
Starotopoljanin
10:03 09.12.2020.

kolonisti spanjolci,ne zele igrati protiv kosova zbog katalonije,i zbog toga podrzavajubijedne sosvajace velikosrbe,kojima su slomljene noge devedeset pete,a i zubi,nad kosovom.rteba spanjolce izbaciti sa takmicenja ,jer sport i politika neidu zajedno.podrska kosovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije