Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO KRAJAN:

Što će meč duže trajati, to će Marinu šanse za pobjedu biti veće

Marin Čilić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
08.09.2014.
u 14:55

- Očekujem tešku borbu, neće biti lako nijednom. Obojici će to biti prvi veliki finale, motiv je velik - kaže Krajan.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija je prvi put trenirala u dvorani Ziggo Dome u Amsterdamu, gdje će od petka do nedjelje igrati protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, no uz dosta opreza prilikom kretanja tenisača. Zemljana podloga je, naime, još daleko od idealno pripremljenog igrališta.

„Podloga je takva kakvu smo očekivali. Nije lako postaviti zemlju u dvorani i vidi se da je tek prvi dan da se na njoj igra. Dosta je neravna i grbava i ima još dosta posla na njoj do petka, nadam se da će ljudi koji rade na njoj odraditi svoj dio posla, dobro namočiti podlogu i izvaljati ju. S toliko rupa bilo bi dosta opasno da su dečki danas igrali, igralište je jako mekano i nadamo se da će biti utabana“, prokomentirao je izbornik Željko Krajan.

Pravo svakog domaćina u Davis Cupu je izbor podloge, a Nizozemci su se odlučili za zemlju, na kojoj je njihov najbolji igrač Robin Haase najuspješniji. Je li zemlja u ovom dijelu sezone problem za hrvatske igrače?

„Mi bismo, da se igra kod nas, izabrali najvjerojatnije beton. No nije da je Marinu i Borni ova podloga strana. Kod nas se cijele godine igra na zemlji i dečki su naučeni na nju. Marin je ove godine imao dobre rezultate, Borna je ostvario svoj najveći uspjeh, četvrtfinale Umaga, na zemlji, tako da sumnjam da će se žaliti. Nizozemcima ide malo više na ruku ta podloga,“kaže Krajan.

Reprezentacija će u Amsterdamu biti kompletirana tek dolaskom Marina Čilića, koji ima opravdan razlog za kašnjenje: plasirao se u finale US Opena. O meču koji u ponedjeljak navečer u New Yorku očekuje najboljeg hrvatskog tenisača Krajan je rekao:

„Sigurno da ćemo svi biti uz ekran i navijati za Marina da osvoji taj Grand Slam naslov. Očekujem tešku borbu, neće biti lako nijednom. Obojici će to biti prvi veliki finale, motiv je velik, pokušat će iskoristiti tu šansu koja im se pruža. Marin će se morati nametnuti te ne dopustiti Nishikoriju da bude agresivan, jer kad je agresivan onda je i jako opasan. S druge strane, mislim da Marin ima malo više svježine, ako meč bude duži tim veće šanse ima Marin.“

Čilićev dolazak očekuje se u srijedu, dakle samo dva dana prije prvog pojedinačnog meča protiv Nizozemske. Koliko se to može osjetiti na njegovoj izvedbi?

„Sigurno da ćete biti najsvježiji. Dolazi prilično kasno, neće imati puno vremena za adaptaciju ni na vremensku zonu ni na podlogu. Razmišljat ćemo o tome nakon njegovog večerašnjeg finala na US Openu“, rekao je Krajan.

>> Evo zašto će Marin Čilić pobijediti Nishikorija i osvojiti US Open

>> Hrvatska u Nizozemskoj bez Karlovića, Dodiga i Pavića

Komentara 1

DU
Deleted user
15:19 08.09.2014.

koji bezvezni novinari , ni u SP ni Vecenjem nigdje ne pise kad se mache iga , moras otici u evropu da vidis kulturan svijet , pa na stanici eurosporta vidis da se igra u 23 po evropskom vremenu , na dr kani novinari , ne vrijde ni spomene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije