Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BACANJE KUGLE

Stipe Žunić podržao inicijativu: To bi bilo fantastično

Stipe Žunić
Foto: Reuters/PIXSELL
17.08.2017.
u 17:00

- Miting bacača kugle uopće nije problem održati u Splitu i trebamo sada iskoristiti situaciju kada imamo dva vrhunska bacača kugle, Stipu Žunića i Filipa Mihaljevića - kazao je Veštić.

Na splitskim Prokurativama mogao bi se u rujnu 2018. održati atletski miting na kojem bi sudjelovali najbolji svjetski bacači kugle, rečeno je u četvrtak na prijemu što ga je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara organizirao za Stipu Žunića, osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Gradonačelnik je podsjetio kako je u Splitu, kad je Blanka Vlašić bila na vrhuncu karijere, organiziran miting skakačica u vis koji je privlačio brojnu publiku.

- Mi nismo još svjesni što znači osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu i nema razloga da u narednom razdoblju s našim brončanim Stipom ne napravimo miting bacača kugle u Splitu, primjerice na Prokurativama - rekao je gradonačelnik.

- Na Prokurativama bi bilo fantastično bacati, jer bi mnogo ljudi došlo vidjeti nas velike i snažne ljude kako se bave tako eksplozivnom disciplinom kao što je bacanje kugle - naglasio je Stipe Žunić, koji je član splitskog ASK-a.

Organiziranje mitinga bacača kugle na Prokurativama potaknuo je gradonačelnik Splita. Tu je zamisao podržao i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i prvi čovjek splitskog ASK-a Ivan Veštić, rekavši kako se to može održati već sljedeće godine u rujnu, dva dana nakon Hanžekovićevog memorijala, pa bi sudionici zagrebačkog mitinga mogli doći u Split, što će pojeftiniti troškove splitskog mitinga, jer se sudionicima neće morati plaćati daleka putovanja iz njihovih zemalja.

- Miting bacača kugle uopće nije problem održati u Splitu i trebamo sada iskoristiti situaciju kada imamo dva vrhunska bacača kugle, Stipu Žunića i Filipa Mihaljevića - kazao je Veštić.

Splitski gradonačelnik napomenuo je kako je dao naputak službenicima gradske uprave da se u Splitu pronađe adekvatni prostor, odnosno dvorana, u kojoj bi Stipe Žunić mogao trenirati tijekom zime.

- Obveza je, ne samo sportskog kolektiva, nego i društvene zajednice nekomu tko je osvojio brončanu medalju na SP pomoći kad su u pitanju uvjeti za trening, a na taj način pridonijet ćemo popularizaciji atletike u Splitu - poručio je Krstulović Opara.

Žunić je istaknuo kako mu je želja na Hanžekovićevom memorijalu pred domaćom publikom baciti osobni rekord, po mogućnosti preko 22 metra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije