Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi Hrvat u borbi za UFC naslov

Stipe Miočić: Nevjerojatan je osjećaj biti Hrvat! Mi smo ratnici, s nama se nitko ne smije poigravati

Stipe Miočić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
12.05.2016.
u 10:48

– Volim svaku sekundu toga što sam Hrvat. Boriti se za svoju obitelj, za svoje korijene. Jer, moja majka i otac tako su ponosni na svoje podrijetlo i ja ih u tome podržavam. Ponosan sam na to tko sam i koje sam nacionalnosti – reklamirao je Miočić Lijepu Našu.

U noći sa subote na nedjelju mogli bismo dobiti prvog Hrvata prvaka najprestižnije svjetske organizacije slobodne borbe. A za takvo što američki Hrvat Stipe Miočić (33) mora pobijediti teškaškog prvaka Fabricija Werduma (38), kompletnijeg borca od sebe, i to pred njegovom publikom. Točnije pred 45 tisuća navijača na nogometnom stadionu u Curitibi.

Protiv neporaženog od 2011.

Po tko zna koji put Miočić će se morati dokazivati protiv prognoza, ali i na gostovanju kao što je to bio slučaj u Adelaideu protiv Hunta. No, baš tamo Stipe je pokazao da je šampionski kalibar upisavši se u knjigu rekorda nevjerojatnim brojkama. Naime, baš tada Stipe je uputio 361 udarac što je najviše što je jedan borac ispucao dosad u nekoj od UFC-ovih borbi, a rekord iz te borbe je i razlika između primljenih i dobivenih udaraca (+315). Osim toga, Miočić je jedini UFC-ov teškaš koji je uknjižio tri ili više nokauta za manje od minute.

No, nasuprot sebi Miočić ima još impresivnijeg borca jer Werdum je jedini u povijesti slobodne borbe koji je pobijedio veliku trojku – Fjodora, Minotaura i Velasqueza – a i neporažen je od lipnja 2011. godine. Zbog svega, mnogi prednost daju Brazilcu koji se uoči ove borbe ne osjeća nimalo sigurnim.

Jer, sučelit će se s izrazito motiviranim borcem koji je jednostavno prisilio predsjednika UFC-a Danu Whitea – čak se i izvikao na njega – da ga stavi u borbu za svjetski naslov. Miočić je poseban sportaš, koji obožava raditi, ali ne samo u teretani i u kavezu, nego i na svom povremenom poslu. A on je medicinski tehničar koji u svom Clevelandu radi kao vatrogasac.

– Mi iz Clevelanda smo šljakeri. Volimo raditi. Ja volim biti zauzet, a ako nisam, postanem zlovoljan i poludim. Volim pomagati ljudima i zato sam i postao vatrogasac. Kao klinac htio sam biti i policajac, čak i medicinski brat.

Stipe voli i domovinu svojih roditelja.

Biti Hrvat nevjerojatan je osjećaj. Mi smo ratnici, spremni na sve. S njima se ne smiješ igrati. Čvrsti su to ljudi. Nekad davno, i moj je djed boksao i bio je žestok tip. Govorila mi je baka o njemu. Volim svaku sekundu toga što sam Hrvat. Boriti se za svoju obitelj, za svoje korijene. Jer, moja majka i otac tako su ponosni na svoje podrijetlo i ja ih u tome podržavam. Ponosan sam na to tko sam i koje sam nacionalnosti – reklamirao je Miočić Lijepu Našu za jedan američki medij.

Mirko će mi doći na vjenčanje

U tom razgovoru nije Stipe zaboravio nahvaliti ni svoj uzor kod kojeg se svojedobno usavršavao i njegov sadašnji protivnik. Naime, Werdum je svojedobno Cro Copa podučavao borbi u parteru, a Cro Cop njega udarcima s nogu.

– Dva tjedna trenirao sam s Mirkom Filipovićem i to je bilo nevjerojatno iskustvo iz kojeg sam jako puno naučio. Cro Cop je nevjerojatna osoba. Postali smo veliki prijatelji. Obećao mi je da će mi doći na vjenčanje.

Ipak, kazao je Stipe i zašto ne bi bilo dobro živjeti u Hrvatskoj.

– Volim ići u Hrvatsku jer su svi tako opušteni, ležerni i to je fantastično, no bojim se da tamo ne bih uspio. Prebrzo bih se ja opustio.

Komentara 56

MA
majeltomoguce
10:59 12.05.2016.

Reci to SDP-u! Danas u RH ako si domoljub si fašist! Sve što je Hrvatsko je stigmatizirano Pavelićem i automatski se mora izbjegavati. Pa mi smo svoj stoljetni grb morali mijenjati 90ih (sada počinje crvenom bojom). Dan danas Srpski predsjednik kaže da smo mi nasljeđe NDH - ali mi se ne ograđujemo od toga, nego se natječemo tko će se ispričati bolje i više puta. Danas je u Hrvatskoj sramota biti Hrvat - jer postavlja se pitanje MI ILI ONI! A to što Hrvati već stolječima postoje i ... mislim da je sve jasno.

HL
HV_LAKI102
11:46 12.05.2016.

Geni,geni kameni! Jel neko domoljub koji voli svoji hrvatsku grudu odmah ga komunisticki kukolj diskreditira.Od toliko fotki oni bas stavili ovu sa krvavim licem isto kao sto su u domacim ratnim fimovima za vrjeme zlocinca tita svi glumci koji su glumili ustase bili bez zubi,uvrnjena nosa i skroz nakaradni dok na drugoj strani kod partizana sve u superlativima.Neznam kako je bilo kod drugih,ali ja sam uvijek navijao za svoje ujake iako se unaprjed znalo da ce ispusit. Stipe Miocicu,svaka ti cast kao covjeku i sportisti,drago mi je da nisi zaboravio svoje korjene,a bude li srece da pobjedis,niko sretniji od tvojih Hrvata.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
12:02 12.05.2016.

Sad će sdp-e ovci tražit od dorha dali ima elemenata za kaznenu prijavu nakon ove izjave.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije