Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvršni odbor HNS-a

Štimčevi ljudi nisu došli, Ladić smijenjen

hns (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
26.01.2011.
u 13:34

Zorislav Srebrić više neće biti glavni tajnik, a Vučemilović je postao direktor za unutarnji ustroj saveza

Novi Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnog saveza, izabran na burnoj prosinačkoj skupštini, smijenio je izbornika mlade reprezentacije Dražena Ladića zbog kaznene  prijave koju ima zbog krivotvorenja dokumenata. Zanimljivo, isti grijeh, kaznenu prijavu, imaju članovi IO-a Pero Vićan i Miroslav Uljan, ali pitanje kako to da i oni nisu smijenjeni ostalo je bez odgovora... Novog izbornika odredit će komisija u sastavu Marković, Srebrić, Mamić.

Kako su i najavili, Brleković, Soldatić, Čulo, Viđak i Kulušić, petorica Štimčevih ljudi, nisu došli na sjednicu. Kao ni Friščić, zbog saborskih obveza. Došlo je 11 članova: Marković, Mamić, Lucić, Merkaš, Križarić, Čačija, Širić, Bukvić, Vićan, Uljan i Markulin.

Davor Gavran imenovan je glasnogovornikom saveza, a 1. siječnja stiglo je rješenje Gradskog ureda za opću upravu koji je verificirao sve odluke prosinačke skupštine i proglasio ih legalnima. O Štimčevu zahtjevu za izvanrednu skupštinu očitovati se mora komisija za propise HNS-a u sastavu Leskovar, Hautz, Ljubanović, Vrbanović i Neferović.

Direktor za unutarnji ustroj savez postao je Ante Vučemilović, a natječaj za novoga glavnog tajnika raspisat će se idući tjedan. Srebrić se može opet kandidirati, ako zadovoljava uvjete...

Odlučeno je da se tri domaće utakmice reprezentacije igraju u različitim gradovima: 4. lipnja s Gruzijom u Splitu, 6. rujna s Izraelom u Zagrebu, a 11. listopada s Letonijom u Rijeci. Ugovor s Prosinečkim raskinut je 31. prosinca, a Davor Šuker predložen je za člana Uefine nogometne komisije.

Izvršni odbor nije imao stav o članovima koji nisu došli na prvu, konstituirajuću sjednicu.

Ključne riječi

Komentara 3

BU
budisvoj
22:49 26.01.2011.

..U SPLITU...HM....Ovi dole će biti oduševljeni-----

OB
-obrisani-
17:07 26.01.2011.

Pa, mislim da i nisu lose vijesti, a umjesto Ladica, mislim Grnja bi bio idealna zamjena! Stimac i kriminalci se nisu pojavili, valjda nisu dobili obecanu lovu za glasove ...?

VO
vojvo
06:29 27.01.2011.

pa kako da dođu ti povjerenici kad ih pola više nisu povjerenici , jer su ih smjenili , a i novinar to zna samo namjerno krivo informira javnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije