Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Disciplinska komisija HNS-a

Štimac suspendiran, Mamić mora platiti 25 tisuća kuna

HNS (1)
Željko Hladika/PIXSELL
28.02.2011.
u 19:31

Disciplinska komisija HNS-a privremeno je suspendirala sve članove Skupštine na kojem je Igor Štimac izabran za predsjednika - Ne smatram ih legitimnima, baš kao što ništa što ima veze sa Zdravkom Mamićem nije legitimno, kaže Štimac

Zbog kršenja Statuta HNS-a i stvaranja privida u javnosti da postoje dva predsjednika Hrvatskoga nogometnog saveza, Disciplinska komisija HNS-a na mjesec je dana suspendirala sve članove Skupštine koji su bili nazočni okupljanju u hotelu “Westin” na kojemu je Igor Štimac izabran za predsjednika.

Predsjednik komisije je Tin Dolički, a preostali članovi su Stjepan Benčić, Zvonimir Gnjidić, Rudolf Krznarić i Darko Jambrović.

Osim Štimca, suspendirani su i članovi Izvršnog odbora HNS-a Željko Čulo i Ivan Brleković te još 24 člana Skupštine HNS-a. Što zapravo znači ta suspenzija? Nitko od suspendiranih ne smije obnašati bilo kakvu funkciju u nogometu. Ne smiju potpisivati nikakve pravne akte i odlučivati niti se smiju spominjati kao članovi nogometnih tijela.

Ne smiju komentirati suspenziju niti smiju prejudicirati konačne odluke Disciplinske komisije. Imaju pravo na žalbu, a rok je osam dana. Podsjetimo, Igor Štimac predao je zapisnik sa svoje skupštine na verifikaciju Ministarstvu uprave. Ako Ministarstvo odbije Štimčev zahtjev, ima li on pravo na žalbu s obzirom na to da je pod suspenzijom HNS-a? Ima! Kako?

Jednostavno: okupljanje u Westinu zapravo je, prema pravnim tumačenjima iz HNS-a, bilo okupljanje grupe građana bez ikakve dodirne točke s HNS-om. I sve dok ne budu u registar udruga upisani kao vodstvo Saveza, HNS će ih tretirati kao “grupu građana”. Po pravilniku HNS-a, suspenzija se može produljiti za još mjesec dana, a za ovo kršenje Statuta predviđeno je čak i trajno isključenje iz Saveza!

Kažnjen je i Dinamov izvršni dopredsjednik i član IO-a Zdravko Mamić, i to sa 25.000 kuna zbog vrijeđanja Josipa Bajle i Igora Štimca na prosinačkoj skupštini HNS-a. Mamić ima pravo na žalbu u roku od osam dana.

– Tom bi društvu bilo najbolje da sami sebe suspendiraju i sve nas zajedno oslobode svoje tiranije – istaknuo je Štimac.

Hoćete li se žaliti?

– A recite mi, molim vas, na što ću se to žaliti? Ne smatram ih legitimnima, baš kao što ništa što ima veze sa Zdravkom Mamićem nije legitimno – zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 20

UN
unbekant
18:54 28.02.2011.

Samir za jedno vece tulumarenja po \"kafanama\"20 tisuca eura kazne od Vahe,a Maminjo hebo mater svim novinarima,i maltretira,10 godina hrvatske ljubitelje nogometa,i eto jadnicak dobijo 25-tisuca kuna kazne mo`s mislit,fuj fukaro jedna hercegovacka

1O
1st-opinion
19:25 28.02.2011.

Markovic GANGSTER, Majmunjo BANDIT, i grupa sitnih lopova (dupelizaca) vedre i oblace u HNS.

DU
dubrovnik2011
22:40 28.02.2011.

sad prvi sljedeci potez kada naprave kaznit ce ih uefa,stimac vec zna kako to izgleda,i onda mogu lajat na zvijezde,oni i njihova wc kvazi skupstina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije