Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER ZADRA

Štimac: Prvenstvo je neregularno, a treba istražiti i HNS

Igor Štimac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.05.2015.
u 09:45

– Pitanje je što je HNS i na koji način se obračunavaju s onima koji ne razmišljaju kao oni – poručuje Štimac.

Trener Zadra Igor Štimac osvrnuo se na posljednju aferu u Fifi te uhićenja u Švicarskoj zbog optužbi za korupciju. Štimac smatra da je predsjednik Sepp Blatter bio upoznat s nečasnim radnjama.

– Teško je vjerovati da nije znao jer sve su to mahom njegovi najbliži ljudi. Kad gledamo unatrag i razmatramo sve optužbe na njegov račun, ova im akcija daje za pravo u svim njihovim optužbama. Blatteru neće biti lako – rekao je Štimac za N1.

Može li se istraga prošiti na Hrvatsku?

– Ja se ne bih toliko zabrinjavao s time u vezi. U nas su se počeli raščišćavati odnosi u tom smislu. Mi smo premala zemlja da bismo bili meta interesa bilo koga. U Fifi je riječ o milijardama eura. To je ogroman izazov za one koji su labilni i nisu dovoljno odgovorni.

Treba li istražiti poslovanje HNS-a?

– Treba istražiti sve i svakoga tko je upleten u bilo kakvu akciju. Ovo će biti veliki udarac nogometu i optužnice će se sigurno odraziti na sve nogometne organizacije na svijetu. No nogomet je prevelik biznis i ići će dalje bez obzira na nekoliko pojedinaca.

Zadar nije dobio licenciju za natjecanja u prvoj ligi, a to znači da će iduće sezone biti drugoligaš. Završava li sezona na neregularan način?

– Nažalost ne. Odluka o licenciranju kojom je Zadar izbačen u drugu ligu očito je učinila ovo prvenstvo neregularnim. Odakle ludost tim ljudima da to objave samo dva kola prije kraja prvenstva. Iznenadili smo ih pobjedom protiv Hajduka jer su vjerovali da nećemo doći do tri boda tamo. Pitanje je što je HNS i na koji način se obračunava s onima koji ne razmišljaju kao oni.

>> Ovo je 'zviždač' koji je razotkrio korupciju u Fifi!

>> Drama u Fifi: Blatter nije pod istragom, ali ne pleše od sreće u uredu

Komentara 22

Avatar petrolio
petrolio
10:37 28.05.2015.

vojnik o skraćenju, a štimac o poštenju,buahahahaha

ZO
zoom
10:36 28.05.2015.

da se netko drugi našao komentirati, ali štimac?!?? hahahaha

IS
istina00
10:35 28.05.2015.

a možda bi trebalo istražiti i štimca??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije