Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO O SVEMU

Štimac otkrio: Bojali su se Srbije! Zaustavila me korumpirana država, a ne Mamić...

Igor Štimac
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
15.06.2020.
u 20:55

Žalim i Stanića i Tudora što se koprcaju u tamošnjoj situaciji, mislim da to neće izaći na dobro. Danas je normalno dobiti tri komada doma od Dinama, od Rijeke četiri, prije nismo smjeli u grad izaći ako nismo prvi - kaže Štimac

Igor Štimac, proslavljeni hrvatski nogometaš i bivši izbornik Vatrenih, a sada Indije, gostovao je u Sportklub podcastu. 

U razgovoru se prisjetio i dana kada se borio kako bi došao na čelo HNS-a. Sa samo jednim glasom više od Štimca Vlatko Marković je zadržao funkciju predsjednika, a Zdravko Mamić povikao je Štimcu: 'nećeš razbojniče!'.

Bivši izbornik tvrdi kako ga tada nisu porazili ni Mamić, ni Šuker, a najmanje Vlatko Marković.

- U jednom trenutku sam imao silnu potporu hrvatskog nogometnog puka kada sam želio u čišćenje u odnosima u hrvatskom nogometu. Nisu mene porazili Mamić, Šuker ili Marković, najmanje Vlatko koji je tad već bio dosta bolestan. Mene je porazila korumpirana država, to svi znaju. To nije bio moj poraz, nego države u kojoj živimo. Nakon toga što sam ja imao od opcija, a toliko sam toga dao za hrvatski nogomet. Ti danas bez obzira na silne uspjehe nećeš naći pozitivne komentare o hrvatskom nogometu, a sve je krenulo od hrvatskih klubova. Kad se događalo sve ono oko izbornika u to vrijeme pred SP u Brazilu bila je jedna vrlo specifična situacija i u mom domu, ja sam bio suspendiran baviti se nogometom u naredne dvije godine nakon izbora, to sam dobio od HNS-a jer sam se usprotivio. Ja sam im bio izlaz jer sam znao da su se u HNS-u silno bojali poraza od Srbije, a ja nisam. Vidio sam tu izlaz za sebe i ljude, nismo uspjeli. Znao sam da će mnogi krivo govoriti tada, svjestan sam toga. Zlih jezika i oštrih pera ima, nas žele vratiti tamo odakle smo krenuli - kaže Štimac koji je otkrio i što misli o stanju u Hajduku. 

- Žalim i Stanića i Tudora što se koprcaju u tamošnjoj situaciji, mislim da to neće izaći na dobro. Danas je normalno dobiti tri komada doma od Dinama, od Rijeke četiri, prije nismo smjeli u grad izaći ako nismo prvi. Odjednom više rezultat nije imperativ. Stalno se mijenja vizija, treneri, predsjednici, to ne vodi nikuda - poručio je Štimac. 

>>> Pogledajte što je Igor Štimac sve rekao u intervjuu za Sportklub

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
07:08 16.06.2020.

Štimcu svaka čast kao igraču. I to je sve. Ništa drugo nije, niti trener, niti gospodin.

SS
sokac sa drave
11:29 16.06.2020.

Stimac je isao sa dzonom na postenog Vlatka Markovica koji je postavio Austrijsku i Francusku ligu na zdrave noge i oni su od tada krenuli nogometno na puno bolje.Ovi su im zahvalni do neba a stimac kao rusilacki faktor htio je na silu tada dobro organiziranu ligu sebi prikajmaciti.Suker kao njegov naslijednik radi odlicno i nas nogomet u nasoj ligi je sve bolji i bolji.Gledao sam Belupo protiv Osijeka,igra odlicna caki Pula igra jako dobro.Imamo puno dobrih mladih igraca posebno su dobri golmani.Jedna Gorica igra europski ostro ,jednostavno sa puno elana.Nas nogomet je na pravom putu bez Igora Stimca.

PA
Pahor
15:37 17.06.2020.

Nisu smjeli u grad ako nisu prvi? Pa onda se bas i nisu naizlazili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije