Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbornik uoči tekme

Štimac: Nije istina da Srbija ima bolju obranu, a to ćemo dokazati

Hrvatska reprezentacija, trening (1)
Jurica Galoić/Pixsell
20.03.2013.
u 23:17

- Nisam nervozan. Zapravo nikad nisam bio smireniji. Smatram da smo sve dobro napravili i imamo razloga za samopouzdanje

Utakmica između Hrvatske i Srbije je pred vratima, najavljuje se kao meč desetljeća. Da bi zadovoljio javnost, izbornik Štimac sutrašnji je trening otvorio za javnost. Prilikom gostovanja na HRT-ovu Dnevniku 3 naš izbornik dodatno je pojasnio tu odluku.

- Istina je da je ovo prvi puta u povijesti da se otvara trening dan prije utakmice, ali to je sve dio one priče koju sam i ranije najavljivao. Želim vratiti reprezentaciju navijačima. U zadnje vrijeme nastao je jedan ponor koji nas je dijelio i želio bih to popraviti, imam osjećaj kao da smo se svi previše udaljili i moramo to promijeniti. Doći će i porazi, ali reprezentacija i navijači moraju ostati jedno - rekao je Štimac.

Jeste li nervozni uoči same utakmice?

- Nisam nervozan. zapravo nikad nisam bio smireniji. Smatram da smo sve dobro napravili i imamo razloga za samopouzdanje. Svjesni smo svoje kvalitete i bodovne razlike na tablici i možemo si priuštiti poneki kiks u nastavku kvalifikacija, ali ne u petak. U vedroj atmosferi dočekujemo tu utakmicu.

U kakvoj su formi reprezentativci?

- To je možda i glavni razlog našeg optimizma, predstave koje pokazuju u svojim klubovima su fenomenalne, pogotovo one Luke Modrića koje su probudile Hrvatsku. Luka nas je sve razveselio u posljednje vrijeme. Drago nam je da možemo na ovaj način pružiti radost našim navijačima. Mnogi govore da je obrana Srbije bolja od naše, ali ja se ne bih složio s tim, a to ćemo pokazati i u petak. Izgorit ćemo za tu pobjedu - kazao je izbornik.

Otkrio je naš izbornik i nešto o sastavu...

- Ma sve se više manje zna. Odluka je pala da Kranjčar bude u momčadi, a u napadu bi trebali biti Mandžukić i Olić. Ipak, ima još dva dana do utakmice i nikad se ne zna s kakvom idejom se mogu probuditi.

Kako spriječiti tenzije u momčadi?

- Nas neće ponijeti nervoza, sigurno je da će biti emocija, ali to su sve igrači koji imaju jako puno iskustva i spremni su na najveća iskušenja.

>>>Sve o utakmici Hrvatska-Srbija pratite na našem specijalu<<<

>>>Niko Kranjčar vraća Štimcu dug za spas karijere iz 2005. godine

Komentara 12

SE
serđo
23:25 20.03.2013.

srbija ima samo jednog igrača koji može igrati za hrvatsku, a taj uopće nije srbijanac i ne igra jer ne želi pjevati za srbiju :-)

OB
-obrisani-
23:53 20.03.2013.

Dakle, u horvackoj reprezentaciji pravijeh Horvata i Horvata slovenskoga porijekla uopste nema, nego igraju samo oni srpskoga porijekla, hmm? Cool! : )

BA
balic
09:16 21.03.2013.

@pidocha,na kom mjestu je bila Hrvatska koju su Englezi u Maksimiru dobili sa 5:1... Onda smo usli arogantno u utakmicu misleci dva puta smo ih dobili i opet ce mo ... Ljudi lopta je okrugla i nikad se nezna unaprijedjed kako ce zavrsiti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije