Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odrađen prvi trening

Štimac: Modrić je s loptom uvijek pravi, treba vidjeti kakav je u duelu

Hrvatska nogometna reprezentacija (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/10
13.08.2012.
u 22:10

- Imali smo sastanak od 35 minuta, igračima smo jasno rekli što se od njih očekuje, kako želimo ostvariti rezultat u kvalifikacijama

I to je dočekao, Igor Štimac nešto prije 20 sati izveo je reprezentaciju Hrvatske na svoj prvi izbornički trening. Sve je bilo u nekom istom ritmu, kao da nije novi stožer. Srna se, kao i uvijek, čuo na travnjaku, iz lože su ga gledali otac Uzeir i brat Igor. Vidjela su se i zaduženja u stožeru, Kruno Jurčić je slagao kapice, odrađivao onaj trenažni proces. A glavu riječ u prvom dijelu vodio je kondicijski trener Zvonko Komes. Njegove vježbe s elemntima aerobila sviđaju se igračima, na trenutke kao da je bilo i plesa. Alen Bokšić i Igor Tudor nekako su se više držali sa strane, uskakali kad je zatrebalo. Naravno, sve je kontrolirao Štimac.

Bio je to lagani trening, tek da se reprezentativci, koji su u Split stizali tijekom ponedjeljka malo osvježe, osjete ozračje. Svi pozvani su stigli, trening su odradili Pletikosa, Subašić, Rakitić, Perišić, Pranjić, Vida, Schildenfeld, Vukojević, Kranjčar, Ćorluka, Maloča, Vukušić, Mandžukić, Iličević, Knežević, Eduardo, Strinić, Modrić, Jelavić, Badelj, Olić i Srna. Oni koji su igrali tijekom vikedna imali su lagani popust, odradili, kako to vole treneri reći, regeneracijski trening. A ostali su zaigrali na dva gola. Na kraju treninza bio je zanimljiv meč u gađanju čunjeva, dvije ekipa sučelile su se jedna drugoj, Vida, Schildenefeld, Olić, Iličević i Vukojević s 5:4, pogođeni čunj bio je gol, pobijedili su Strinića, Maloču, Rakitića, Pranjića i Perišića. Modrić je bio "joker", njegov pogodak u čunj nije vrijedio, ali asistirao je za obje momčadi.

Luka Modrić napokon je odradio trening s momčadi, tamo u Londonu posljednje vrijeme radio je sam. Čeka taj Real, a dolazak u reprezentaciju odbormu je došao da malo osjeti momčad. Vidjelo se na njemu da je željan igre, kod Modrića fizička sprema nikad nije bila sporna. Očito se dobro odmorio, fizički izgleda dobro, a samo on zna kakva mu je glava. Milijuni se i dalje vrte na relaciji Madrid – London. Trening je napustio u razgovoru s Rakitićem. Nije slučajno, valjda su pričali o Španjolskoj. Na kraju se nekoliko zajedničkih krugova istrčali najbolji prijatelji Tudor i Pletikosa, malo se napričali. Ovaj put su na suprotnim stranama, Pletikosa sluša naredbe trenera Tudora.

 - Imali smo sastanak od 35 minuta, igračima smo jasno rekli što se od njih očekuje, kako želimo ostvariti rezultat u kvalifikacijama, rekli kako se moraju ponašati kada u sustavu. Dobri su, koncentrirani, bilo je super. Nadam se da će Modrić što prije riješiti svoj problem, ući u trenažni proces. S loptom je uvijek dobar, ali treba vidjeti kakav će biti u duelu, treba se plašiti rizika. Procijenit ćemo treba li uzimati u rizik s njim i koliko će to trajati. Švicarska je pristala na našu zamolbu da koristimo sve igrače, još suci trebaju dati dozvolu. Želim dva sastava, da svi igrači dobiju po 45 minuta, a da ne izgubimo na vrijednosti na terenu.. Sve sam zvao da igraju, nikoga nisam zvao da uljepša kadar – kazao je Štimac nakon treninga.

Na tribinama se našlo stotinjak znatiželjnika, koji su pogledali Štimčev trening, nije ih ni moglo biti više kad je tek u poslijepodnevnim satima objavljeno da je trening otvoren za javnost. A iz Hajdukove svečane lože trening su s velikom pozornošću odgledali Stanko Poklepović i trener bijelih Mišo Krstičević.

Komentara 10

CA
canajrasim
23:18 13.08.2012.

Želim dva sastava, da svi igrači dobiju po 45 minuta, a da ne izgubimo na vrijednosti na terenu.. Sve sam zvao da igraju, nikoga nisam zvao da uljepša kadar – kazao je Štimac nakon treninga. >>>> 2 sastava, sa poo 45 minuta igre za svaki ,nije dovoljno. U buducnosti treba uvesti i puni B sastav koji bi protiv nekog igrao svih 90 minuta.

RE
rene
08:56 14.08.2012.

pa najavili su osnivanje B reprezentacije, slažem se da bi to bilo dobro .... i svaka čast za drugi post, ali prvi ti je očajan ... pa nisi ti izbornik, ne svidjaju se ni meni neki igrači, ali ovi kojeje si naveo skoro nijedan nije u formi osim standardno dobrog Kelave

CA
canajrasim
23:07 13.08.2012.

zanimljivo....nema Kelave, Vrsaljka ,Sammira i Simunica a tu su oni kojima tu nije mjesto ..... Pletikosa,Pranjić, Schildenfeld, Vukojević, Maloča, Vukušić, Kneževic i Badelj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije