Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA NADA

Borna Ćorić: Stiglo je vrijeme za nas klince na Touru

Borna Ćorić - Horacio Zeballos
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
27.07.2014.
u 08:15

- Morat ću se naučiti nositi s time, slava mi ne smije biti teret. Ako hoću tu biti, u vrhu tenisa, a hoću, moram prihvatiti pravila igre - kaže Borna.

Kroz gužvu pod umaškom betonskom ljepoticom mama Ćorić gurala je kćer Brunu i muža Damira prema stubama koje vode na stadion.

- Požurite, zakasnit ćemo, Borna će već početi - govorila im je mama, a tata nam je u toj gužvi dobacio:

- Ponosimo se! Igra fantastično, najbolje dosad...

Natrčao sam se kao magare

Ostali koji su se penjali na stadion Stella marisa išli su tek - “podržati našeg dečka”. Latentna priča o Borni Ćoriću traje već nekoliko godina, Goran Ivanišević hvali ga od lani na sva usta, no trebao je taj dečko stati pod svjetlo reflektora, popeti se na pozornicu da bi ga Hrvati upoznali. A kad je tamo stigao, oduševio je. U Umag je došao relativno nepoznat, a tri dana kasnije, svi se okreću za njim. Zvijezda je, čini se, rođena...

- Morat ću se naučiti nositi s time, slava mi ne smije biti teret. Ako hoću tu biti, u vrhu tenisa, a hoću, moram prihvatiti pravila igre.

Čvrsto je na zemlji. Govori jasno, direktno, i - glasno. Ima odlučan stav koji jer rijedak za njegove vršnjake, a spreman je i našaliti se na svoj račun.

- Nevjerojatno koliko je tu sve puno klinaca - kazao je kad se družio s djecom na terenu, a onda dobacio:

- Pa... zapravo i ja sam još klinac.

A taj bi klinac, u dogledno vrijeme, trebao doći na vrh. Dalje i od Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića. A to je samo jedna pozicija. Tron.

Trenutačno, skida rekorde svaki put kad se pojavi na terenu. U Umagu ga je otac čak i nagovarao da preda meč, jer u igri protiv Fabia Fogninija zbog grčeva teško je mogao i stati na lijevu nogu, ali je odlučno to odbio.

- Neće me slušati! Rekao sam mu da pred meč, da riskira i da bi mu mogao puknuti mišić, ali nije htio... - kaže otac Damir, a Borna objašnjava:

- Natrčao sam se na turniru kao magare, nije ni čudno da me u dugom meču na kraju uhvatio grč. Za dečke moje dobi, takvi grčevi nisu ništa čudno. Ali, nisam ja zbog grča izgubio. On je u presudnim trenucima bio bolji.

Što je najveći dobitak koji odnosite iz Umaga?

- To što sam shvatio da bez problema mogu igrati s najboljih 15 tenisača svijeta! A to mi je veliko zadovoljstvo!

Nisam bio impresioniran

Pamtit ćete Umag cijeli život, tu ste prvi put u karijeri pobijedili na Touru, ali i po čemu još?

- Na turniru nisam bio impresioniran, igrao sam dobro, nisam paničario. Gledajte, lani sam bio 600. igrač svijeta i igrao tu u Umagu prvi meč na Touru, a sad sam ja taj koji u važnim poenima preuzimam inicijativu.

Ljudi su prepoznali borca, stadion je cijeli bio uz vas, navijalo se glasno... Pomaže li to?

- Ovacije su sjajna stvar! Bilo je nevjerojatno, najbolja atmosfera u kojoj sam ikad igrao. Kad imate tribine uza se, to vas nosi... Čvrst sam psihički, ako želim postati vrhunski igrač, moram biti takav.

Što si govorite za vrijeme meča?

- Moram sam sebe zavaravati kako bih uspio. Kad treba pobijediti, onda si kažem: Pravi se da ti nije važno, da to nije sad najvažniji poen u meču.

Što se to u tenisu događa, da su igrači sve mlađi i mlađi? Evo, vi ste od sljedećeg tjedna među 200 na ATP ljestvici, kao i vaš vršnjak Aleksander Zvjerev.

- Stiglo je vrijeme za nas. Vjerujem da ćete vidjeti novih lica u Top 50, vrijeme je za klince. Meni je cilj godinu završiti među najboljih 150...

Kako se opuštate, što činite za relaksaciju?

- Odem na piće s prijateljima ili sa sestrom...

>> Ništa od polufinala Umaga, jako nevrijeme je sve pokvarilo!

Komentara 5

GA
Gasti
14:38 27.07.2014.

sestro, ostavi brata Bornu na miru. Nisam ga vidjeo igrati, ali ako Goran pokazuje interes za njega, siguran sam da ce nam on donijeti zadovoljsto gledajuci ga! Neka mu je sa srecom!

DR
draga1
17:17 27.07.2014.

Bravo Borna !!! Cestitam ! Prvi put te vidim kako igras i sigurna sam da cu imati prilike da te cesce vidim na svedskim terenima . Najvise mi se svidja tvoja borba za svalu loptu, a i zelja za pobedom. Nastavi tako . Sve najlepse !!!

VI
vicarious
19:03 27.07.2014.

@doktor1 - đoković je bio tek 3 mjeseca mlađi od čorića kad je ušao u prvih 200. a ima 7 grand slamova. dečko je na najboljem putu, igra fenomenalno, inteligentno, vrlo je jak u glavi i pametno analizira mečeve. nakonakon što ojača fizički ne vidim mu prepreku do samog vrha. jedino što bi trebao je malo češće odigrati kratku loptu, ali s vremenom će ne sumnjam i to ubaciti u svoju igru. i nek ne sluša ivaniševića koji mu očito puni glavu s izlascima na mrežu, nema potrebe da to radi toliko često. sve najbolje u budućnosti borna, imaš glavu i igru velikih prvaka ovog prekrasnog sporta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije