Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kauboji dobili pojačanje

Stiglo 15 Splićana koji šutevima uništavaju vratare

'pixsell -02.01.2010. Split, Hrvatska -okupljanje rukometne reprezentacije u makarskoj uoci evropskog prvenstva na slici igor vori Photo: Leonard Nicevic/PIXSELL'
'Leonard Nicevic/PIXSELL'
04.01.2010.
u 15:57

Na turniru u Wiener Neustadtu Lino Červar vodi 18 igrača koji će ići i na EP u Graz.

Hrvatski rukometaši dobili su na pripremama u Makarskoj za EP neočekivana pojačanja.

–-Angažirali smo igrače rukometnog kluba Splita da nam "razbrane" vratare. Njih 15 šutira na svakom treningu sa svih pozicija našim vratarima. To je odličan potez jer s reprezentativcima u to vrijeme mogu raditi neke druge stvari – rekao je Lino Červar, izbornik reprezentacije.

Božićeve duge ruke

Tako su Mirko Alilović, Vladimir Božić, Goran Čarapina i Marin Šego na pravim mukama. S obzirom na to da je Božić novi među kandidatima, evo što o njemu kaže izbornik:

– Premda već godinama brani u španjolskoj ligi i ima određenog iskustva, njegova najveća prednost su dugačke ruke – istaknuo je Červar.

Predviđanja su takva da bi upravo Božić uz Alilovića trebao činiti naš dvojac vratara za europsko prvenstvo. Odgovori će vrlo brzo stići, već potkraj tjedna kada će naša reprezentacija igrati na turniru u Wiener Neustadtu protiv Poljske, Mađarske i Austrije.

– Naravno da na tom turniru nećemo otkriti baš sve karte. Igrat ćemo se skrivača, baš kao i ostale reprezentacije. Igrat će svih 18 igrača. Jasno je da će svi pratiti i snimati sve i upravo zbog toga ne želim otkriti koja će nam biti glavna obrana na europskom prvenstvu i kako ćemo igrati u napadu – rekao je Lino Červar.

Izbornika više zanima kako igra Norveška, prvi suparnik Hrvatske u Grazu, 19. siječnja. Norvežani su na turniru u Švedskoj u prvoj utakmici uvjerljivo pobijedili Slovačku.

Loke razigran

– Moram nekako nabaviti snimak njihove večerašnje utakmice sa Šveđanima. Čujem da im je vanjska linija iznimno opasna, a po broju pogodaka vidim da je efikasan bio i Frank Loke na crti – rekao je Červar.

Zanimljivo je da su naši rukometaši posljednji put igrali s Norveškom na EP-u u Norveškoj i da su izborili neodlučeno, što im je bilo dovoljno za ulazak u polufinale.

Balićeva leđa su dobro

Ivano Balić je nakon ručka, uobičajeno, pio kavu. S obzirom na to da su pripreme u Makarskoj, očekivali smo da će se javiti s nekakve sunčane terase.

– Ma kakvi, vrijeme je užasno. Nigdje sunca, samo kišni oblaci – rekao je Ivano.

Je li vam barem s leđima bolje?

– Sve je u najboljem redu. Ne znam odakle stižu informacije da sam ozlijeđen – istaknuo je Balić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije