Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILI I NA OTVARANJU STADIONA

Stigli su iz susjedne države na Poljud: I u Jugoslaviji je za nas postojao samo Hajduk!

Navijači Hajduka iz Slovenije
Foto: Marko Pavić
1/38
05.03.2020.
u 07:00

Iako se derbi igrao na radni dan, to nije spriječilo ni skupinu Slovenaca da dođu u Split. Dva bračna para stigli su iz Kranja jer su veliki navijači splitske momčadi

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je usred Poljud slavio s 2:0. Damian Kadzior načeo je bijele golom u 47. minuti, a utakmicu je prelomio kapetan Dinama Arijan Ademi pogotkom u 75. minuti.

Na hladnome, vjetrovitome Poljudu derbi je opravdao svoj epitet samo po ambijentu na stadionu, ali ne i po kvaliteti nogometa.

Navijači Hajduka iz Slovenije
1/34

Ipak, ni hladnoća ni vjetar nisu spriječili ljubitelje Hajduka da dođe s raznih strana na Poljud gdje se našlo 22 tisuće ljudi

Ispred Poljuda smo susreli jednu skupinu navijača iz SAD-a. Putuju Hrvatskom pa su svratili na utakmicu.

- Nikad nismo bili na nogometnoj utakmici u Hrvatskoj, ali smo čuli sve o Hajduku i Torcidi. Očekujemo da ćemo se zabaviti i doživjeti nešto novo - pričaju dok nam poziraju sa šalovima Hajduka.

>>> Pogledajte navijače iz SAD-a koji su stigli na Poljud

Iako se derbi igrao na radni dan, to nije spriječilo ni skupinu Slovenaca da dođu u Split. Dva bračna para stigli su iz Kranja jer su veliki navijači splitske momčadi.

Foto: Marko Pavić

- Nismo željeli propustiti derbi, a ja sam na Poljudu bio još 1979. na otvorenju za Mediteranske igre. I od tada sam navijač Hajduka. I u Jugoslaviji je za nas postojao samo Hajduk. A jedno vrijeme sam imao godišnju kartu Rijeke jer je trener bio naš Matjaž Kek - kaže Marko, dok Ivo dodaje:

- Iz Slovenije smo, ali navijamo za Hajduk. Bio sam tu i kada je Hajduk za 100. rođendan igrao protiv Barcelone. Nadam se da će danas slaviti protiv Dinama, s barem jedan razlike.

Na njihovu žalost, Hajduk je izgubio, a Dinamo je pobjegao na ogromnih -17.

>>>> Pogledajte izjave aktera nakon velikog derbija

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 13

ČV
čača vrati se
09:48 05.03.2020.

100% srbende

DU
Deleted user
10:01 05.03.2020.

Naravno da su ga voljeli u jugi hehehehehehe,a i danas mu pomažu kroz medije.Dinamo se i dalje bori protiv toga........

TR
tratincica68
08:35 05.03.2020.

odmah im dopustit da kupe dionice za kunu a onda nek prodaju po 500.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije