Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLIJADA

Šou u Maksimiru! Dinamo s igračem više tek u završnici slomio Inter

Šou u Maksimiru! Dinamo s igračem više tek u završnici slomio Inter
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
23.09.2018. u 18:26

Nenad Bjelica je ponovno ispremiješao svoje karte, najavio je da od igrača koji će dobiti priliku protiv Intera očekuje da se 'napregnu', da dovedu Dinamo do pobjede. Pa su tako od 11 koji su fantastično odigrali u Europskoj ligi protiv Fenerbahçea ostali samo Šunjić i Gojak. I nije to izgledalo dobro, previše nonšalancije je bilo kod Dinama i zato je Inter teško namučio plave, na kraju je završilo s 5:3.

Ova je utakmica bila prilika da i tako promiješanih karata Bjelica odnese 'štih', pobjedom bi povećao prednost na tablici u odnosu na svoje konkurente. Doduše, sad mu je to postala Lokomotiva koja je na drugom mjestu, a loše su karte imali Matjaž Kek i Zoran Zekić, treneri Rijeke i Osijeka, izgubili su partije u ovom kolu.

Dinamo - Inter
1/10

Koliko god je dosad Inter redovno gubio od plavih (14 godina nije slavio u dvoboju s Maksimirskim klubom), očekivali smo da će se nešto pitati i Zaprešićane koji igraju prilično promjenjivo. A na klupi nisu imali kažnjenog Samira Toplaka, momčad je vodio njegov pomoćnik Branko Lađević.

Nažalost, želje Bjelice i njegovih igrača da imaju i dalje veliku podršku s tribina nisu se ispunile, razmažena zagrebačka publika napravila je sjajnu atmosferu protiv Young Boysa i Fenerbahçea, ali kad je o HNL-u riječ, onda je odaziv mizeran, pa je tako bilo i ovaj put.

- Lijepo je igrati u onakvoj atmosferi, nažalost, u našoj ligi nije tako, a nije isto igrati pred dvije, tri ili pet tisuća ljudi i pred njih 20.000 – kazao je Bjelica.

I nisu plavi krenuli razigrano, no onda su prvu prigodu iskoristili, Kadzior je ubacio iz kuta, Lešković pucao glavom, a vratar Matković nije baš dobro reagirao pa je morao po loptu u svoju mrežu.

>> Pogledajte intervju s Nikom Čekom

No, on  se malo iskupio kad je obranio zicer Petkoviću, a Kadzior je odbijenu loptu poslao pored gola, a mogao je upisati svoj prvi pogodak, dosad bilježi 'samo' asistencije. Prijetili su plavi još nekoliko puta do odmora, ali nisu uspjeli povećati prednost i otići u mirne vode. No, nisu im bile nemirne u prvoj dijelu jer Inter nije ni zaprijetio.

No, zato je Inter napravio preokret u samo dvije minute, iskoristio je to što plavi nisu zabili golove iz izglednih pozicija na početku nastavka. Prvo je Ayaji matirao Zagorca, a onda je Andrić iskoristio greške plavih i poslao loptu u prazan gol. Veselje gostiju trajalo je kratko jer već u 58. minuti Haramustek je srušio Petkovića pa su plavi imali jedanaesterac, a Haramustek isključenje.

Za 2:2 zabio je Mario Budimir. Kakve lude tri minute! I nije tu bio kraj, jedan ubačaj Mamuta u svoju je mrežu pospremio Šunjić i Inter je ponovno vodio. Ali, to je trajalo samo dvije minute jer novu asistenciju Kadziora za 3:3 iskoristio Petković. Isti je igrač ugurao loptu i u 83. minuti za novo vodstvo. Imao je Inter još priliku za 4:4, ali su plavi zabili za konačnih 5:3, svoj prvijenac je zabio Damian Kadzior.

No, plavi su bili neozbiljni, nekonkretni u završnici iako su zabili četiri pogotka, a onda ima se to osvetilo i primali su nespretne golove. Za gledatelje je to bila sjajna predstava, uzbudljiva, ali Dinamo si ne smije dozvoliti ovakvu partiju.

U 19 sati u Puli nogometaši Istre igraju protiv Hajduka.
 
Poredak: Dinamo 20 bodova, Lokomotiva 16, Osijek 14, Rijeka i Gorica po 13, Slaven 8, Hajduk (-1) i Inter po 7, Istra (-1) 5, Rudeš 2.

Komentara 18

MA
Marsijanac
18:03 23.09.2018.

Luda tekma.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
18:29 23.09.2018.

Šunjić kralj.... na svakoj tekmi zabija... ako ne protivniku, onda svojima :)

Avatar MicroCube
MicroCube
16:35 23.09.2018.

Ima li netko mozda link?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije