Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADRIA TOUR

Stigli nalazi za Zvereva i Rubljova, poznato jesu li se zarazili u Zadru

Bulgaria's Dimitrov, Serbia's Djokovic, Lajovic, Austria's Thiem, Germany's Zverev pose for a photo with the ballkids during Adria Tour at Novak Tennis Centre in Belgrade
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
22.06.2020.
u 20:23

Još se čeka rezultat testa najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji se nije testirao u Zadru, nego se je vratio u Beograd gdje je jutros obavio testiranje.

Zadarski teniski turnir iz serije Adria Toura našao se u središtu pažnje hrvatskih i inozemnih medija, ali ne zbog tenisa već zbog koronavirusa. U ponedjeljak poslijepodne, kako prenose hrvatski mediji, sedmi igrač svijeta Nijemac Alexander Zverev i Rus Andrej Rubljov (ATP-14) objavili su na društvenim mrežama da nisu zaraženi, odnosno da su bili negativni na testu na covid-19.

Još se čeka rezultat testa najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji se nije testirao u Zadru, nego se je vratio u Beograd gdje je jutros obavio testiranje.

Rubljov je u nedjeljnom finalu zadarskog turnira trebao igrati protiv Đokovića, ali je finalni dvoboj otkazan nakon što se saznalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč, u subotu je izgubio od Borne Ćoriće za svega 33 minute, i potom je odustao od daljnjih nastupa jer se loše osjećao. 

Odmah nakon objave vijesti o pozitivnom nalazu Dimitrova u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije testirana su 22 sudionika Adria Toura, tenisači i uži tim iz njihove pratnje, a tri testa su bila pozitivna - hrvatskog tenisača Borne Ćorića, zatim Marca Panichija, kondicijskog trenera Novaka Đokovića, te Christiana Groha, trenera Grigora Dimitrova.


 
Marin Čilić je u ponedjeljak ujutro objavio da nije zaražen, odnosno da je njegov test bio negativan, te da nema nikakve simptome.

Adria Tour organizirao je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a suorganizator zadarskog turnira bio je Hrvatski teniski savez. U Zadru su nastupili igrači iz samog vrha svjetskog tenisa - Novak Đoković, Borna Ćorić, Marin Čilić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Andrej Rubljov. Prvi turnir iz serije Adria Toura održan je u Beogradu, a nakon Zadra trebao se još održati turnir u Banjoj Luci i ekshbicija u Sarajevu, ali sada je malo vjerojatno da će se to ostvariti.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
20:50 22.06.2020.

Jasno da su se zarazili u Zadru i to treba biti opomena svim stranim turistima ustvari naivnim avanturistima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije