Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽNJEN I DINAMO

Stigle kazne: Rijeci 50.000 kuna i utakmica bez gledatelja, a Hajduku mnogo manje

Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk
Goran Kovacic/PIXSELL
25.11.2021.
u 14:11

GNK Dinamo kažnjen je sa 6000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo –Osijek

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 16. kola HT Prve lige i 13. kola Druge HNL.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

HNK Rijeka kažnjen je s 50.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog propusta u organizaciji utakmice (čl. 67. DP HNS-a) Rijeka – Hajduk u kontekstu ponašanja navijača obiju momčadi. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz sektora Istok u teren za igru utrčao je navijač HNK-a Rijeka i odgurnuo dva igrača Hajduka. U 61. minuti zapaljena je jedna baklja i nije bačena u teren za igru. Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ulazi navijač HNK-a Rijeka te dolazi do međusobnog naguravanja s predstavnicima Hajduka.

HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i izgreda (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka – Hajduk. Ponašanje navijačke skupine Torcida: 10 minuta prije početka utakmice bacili su jednu baklju u sektor Istok i jednu baklju u teren za igru. U poluvremenu utakmice navijačka skupina Torcida je u sektoru Jug kidala i bacala stolce, nakon čega je intervenirala interventna policija. U 60. minuti bakljada Torcide – šest baklji i tri bljeskalice, od kojih je jedna baklja bačena unutar sektora na policiju.

GNK Dinamo kažnjen je sa 6000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo – Osijek. Domaća navijačka skupina BBB, čijih je 520 pripadnika bilo smješteno na sjevernoj tribini, od 76. do 77. minute pali tri dimne kutije koje su pravile dim plave boje i tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine.

Svetimir Mrkonjić (Croatia Zmijavci, predstavnik) kažnjen je dvjema utakmicama zabrane obnašanja dužnosti zbog vrijeđanja suca (čl. 53 a. DP HNS-a) tijekom utakmice Croatia – Dubrava Tim kabel.

NK Croatia Zmijavci kažnjen je s 2000 kuna zbog propusta u organizaciji utakmice (čl. 67. DP HNS-a) Croatia – Dubrava Tim kabel. 

Komentara 5

Avatar Malazan
Malazan
14:24 25.11.2021.

A koji je vaš problem? Zapravo i Hajdukovu kaznu zaslužuje Rijeka. Njihova organizacija utakmice je zakazala i kod unošenja baklji!

RE
RedTree
15:32 25.11.2021.

Jedna utakmica za dva uleta koja nitko nije zaustavljao i mogli su završiti vrlo ružno i plus poslije neugodnosti za delegaciju gostujuću premalo i nije dobra poruka Saveza. Zanimljivo je da u obje utakmice dva kluba ove sezone bio pušten otvoreniji nogomet, pa je Lovrencsics u prvoj teže ozlijeđen bez da je sviran prekršaj mislim i u drugoj je bilo dosta prekršaja nesviranih.

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
18:16 25.11.2021.

Jel bilo urlikanja onix staro hrvackih poklica???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije