Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSNI REPREZENTATIVAC

Stigla je i službena potvrda: Dinamu se pridružio dojučerašnji član Sportinga

HNK Rijeka -  The New Saints F.C
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
02.02.2021.
u 20:29

U novoj će ga svlačionici dočekati i neki stari znanci. Uz kapetana Ademija tu su i bivši suigrači iz Rijeke: Mario Gavranović, Marin Leovac i Josip Mišić. Štoviše, s Mišićem je zajedno igrao i u Sportingu

Nogometni klub Dinamo potvrdio je u utorak navečer da se klubu pridružio Makedonac Stefan Ristovski, dojučerašnji član Sportinga iz Lisabona. Prenosimo u cijelosti priopćenje sa službene stranice

- Zajedno su izborili povijesni plasman na Europsko prvenstvo, a sad su postali suigrači i u klubu. Dinamov kapetan Arijan Ademi od sada će u ulozi vođe maksimirske momčadi predvoditi i Stefana Ristovskog, svog kolegu iz reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Ristovski je u utorak potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom čime je zaključio svoj trogodišnji mandat u lisabonskom Sportingu. Novim suigračima priključit će se već ovog tjedna.

U novoj će ga svlačionici dočekati i neki stari znanci. Uz kapetana Ademija tu su i bivši suigrači iz Rijeke: Mario Gavranović, Marin Leovac i Josip Mišić. Štoviše, s Mišićem je zajedno igrao i u Sportingu.

Ristovski će osnažiti konkurenciju u ulozi desnog braniča. Rođen je u Skopju, a 12. veljače proslavit će svoj 29. rođendan. Ponikao je u školi skopskoga Vardara, a već kao 18-godišnjak prešao u Parmu za koju je nastupao u talijanskoj ligi mladih, popularnoj Primaveri. U pet sezona na Apeninima igrao je i za prvu momčad Parme kao i za Crotone, Frosinone, Bari, Latinu i Speziju.

Mandat u Rijeci trajao mu je nešto dulje od dvije godine, a ponajviše će ga pamtiti po dvostrukoj kruni 2017. godine osvojivši i prvenstvo i Kup. U toj su slavljeničkoj sezoni standardni članovi udarne riječke postave bili i Ristovski, Gavranović i Mišić.

Nakon Rijeke je tri i pol sezone proveo u Sportingu s kojim je 2018. bio finalist portugalskog Kupa, a godinu kasnije i osvojio pokal u istom natjecanju. Dvaput je bio i osvajač Liga kupa.

Već je u svojoj prvoj sezoni u lisabonskom klubu nastupio u Ligi prvaka zauzevši treće mjesto u skupini što im je osiguralo europsko proljeće preselivši u Europa ligu. U četvrtfinalu ih je tijesno zaustavio Atletico Madrid. U sljedećim dvjema sezonama sa Sportingom je igrao u šesnaestini finala Europa lige pri čemu ih je prvo svladao Villarreal, a godinu potom Istanbul Başakşehir.

Ove je sezone ostao izvan kadra, bez službenoga nastupa, ali zato će jesen pamtiti po najvećem uspjehu makedonske reprezentacije: prvom povijesnom plasmanu na veliko natjecanje. I Ristovski i Ademi bili su u udarnoj postavi u studenome u pobjedi protiv Gruzije u Tbilisiju s 1:0 u play offu za plasman na Europsko prvenstvo.

Za reprezentaciju je od 2011. godine odigrao 60 utakmica čime se nalazi na osmom mjestu povijesne ljestvice igrača s najviše nastupa za Sjevernu Makedoniju. Rekorder je njegov suigrač u nacionalnoj momčadi, Goran Pandev, sa 114 utakmica, dok je na drugom mjestu nekadašnji popularni branič maksimirskoga kluba i donedavni trener Dinama II, Goce Sedloski, s točno 100 nastupa. Štoviše, Sedloski je bio i član stožera reprezentacije, a Ristovskog je nakratko vodio i u ulozi v. d. izbornika 2012. godine.

Ristovski će biti peti makedonski nogometaš u povijesti Dinama. Svojevrsni je “pionir” još 1983. godine bio tadašnji znameniti napadač Vasil Ringov, a osim Sedloskog i Ademija za plave je u sezoni 2006/’07. nastupao i napadač Saško Pandev, mlađi brat makedonskoga rekordera Gorana.

Stefanov mlađi brat Milan trenutačno je član Rijeke i igra na posudbi u slovačkom Spartaku iz Trnave.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
21:37 02.02.2021.

Dinamu se pridružio dojučerašnji član Sportinga koji ce biti vjerna i lojalna rezerva za slovenskog reprezentativca Petra Stojanovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije